11 morţi în Italia, din cauza coronavirusului. Ultima victimă, o femeie din Treviso

Numărul morţilor de coronavirus din Italia s-a ridicat la 11, după decesul unei femei în vârstă de 76 de ani, depistată de coronavirus şi internată marţi la terapie intensivă. Femeia a murit la spitalul din Treviso.

Pacienta avea afecţiuni majore, mai vechi, dezvoltând complicaţii respiratorii în ultimele ore petrecute în secţia de terapie intensivă, potrivit ansa.it.

Cu puţin timp înainte de decesul femeii de 76 de ani, alte trei persoane infectate cu coronavirus au murit în nordul Italiei, a anunţat marți, 25 februarie,  șeful agenției pentru Protecția Civilă.

Angelo Borrelli a declarat reporterilor că cei trei morți au avut toți aproximativ 80 de ani și au provenit din regiunea cu cel mai grav impact al infecţiei, Lombardia.

El a adăugat că numărul de cazuri confirmate a crescut la 322, marea majoritate a acestora din nordul țării.

Cum ne protejăm de coronavirus? Invitat la Observator, doctorul Adrian Streinu-Cercel a prezentat marti regulile care trebuie aplicate pentru prevenirea infectării, dar și cele în cazul apariției simptomelor;

  1. ”Primul lucru: măștile nu sunt purtate cum trebuie! Masca respectivă are o bandă metalică, ce trebuie să fie pusă deasupra nasului și trebuie amprentată pe nas, în așa fel încât și nasul, și gura, să fie acoperite.”
  2. ”O a doua măsură pe care trebuie să o ia toată lumea este să se spele cu apă și săpun. Apa și săpunul fac mai mult decât orice dezinfectant posibil.”
  3. A treia măsură este să-și aerisească foarte bine camerele. Camerele nu trebuie închise, izolate, ci, din contră, aerul trebuie să pătrundă în cameră.”
  4. ”O altă măsură, dacă au venit dintr-o zonă în care este circulație de coronavirus, trebuie să se autodeclare. Este problema de conștiință civică, trebuie să facă acest lucru! Se autodeclară pe un telefon la Direcția de Sănătate Publică. Există un card special pentru cei care vin din zonă și-și iau acel card cu ei și au acolo numere de telefon unde pot să apeleze.”
  5. ”În momentul în care s-au autodeclarat, trebuie să se ducă la domiciliu și să se autoizoleze voluntar, pe o perioadă de 14 zile. În momentul de față discutăm despre 14 zile. Anunțând Direcția de Sănătate Publică, au acces la concediu medical, deci, toate lucrurile decurg absolut normal. Plus că, în fiecare zi, cineva de la Direcția de Sănătate Publică îi sună să îi întrebe de sănătate și să vadă dacă au apărut ceva simptome sau nu”, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

Ce trebuie făcut în caz de simptome de coronavirus?

”De îndată ce apar simptome, să spunem, potențiale, ei sunt dirijați către Institutul Matei Balș din București, către Spitalul Victor Babeș și către celelalte spitale de boli infecțioase din țară care au fost nominalizate prin ordin de ministru. Toată lumea este cu arma la picior și știe ce are de făcut”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri