12 ani de închisoare pentru un botoșănean vinovat de crimă. Va trebui să plătească și 3 milioane de lei despăgubiri

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Manoleasa, din județul Botoșani, a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare, la începutului lui 2020, pentru comiterea infracțiunii de „loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, fiind silit, totodată, să achite daune de trei milioane de lei familiei victimei sale.

Marian C. s-a implicat într-un incident în care fusese implicat fratele său mai mic. În seara zilei de 17 august 2019, cel din urmă se deplasa cu bicicleta pe marginea DN 29C, pe raza localității de domiciliu, iar, la un moment dat, un conducător auto, în vârstă de 57 de ani, l-a acroșat cu mașina și l-a rănit pe biciclist. Tânărul în cauză a fost chemat în ajutor, însă, când a ajuns la fața locului, l-a luat la bătaie pe șofer.

Vinovatul de accident a devenit victimă, fiind lovit la nivelul capului cu pumnii, în urma agresiunii acesta pierzându-și cunoștința. După ce o ambulanță, solicitată de tânăr, l-a transportat la spital pe bărbat, șoferul bătut a intrat în comă, decedând o săptămână mai târziu.

Familia a cerut daune morale tânărului vinovat de moartea omului, iar instanța a decis următoarele:

„Obligă pe inculpat să plătească următoarele sume cu titlu de despăgubiri civile: -părţii civile Damian Ştefan Victor suma de 18.000 lei daune materiale şi suma de 1.000.000 lei daune morale; -părţii civile Gavriluţă Violeta suma de 1.000.000 lei daune morale; -părţii civile Damian Hareta suma de 500 lei lunar, începând cu data de 26 august 2019 şi până la deces şi suma de 1.000.000 lei daune morale”, se arată în verdictul emis de Tribunalul din Botoșani.

Tânărul în cauză a mai avut abateri penale, fiind citat tot în ipostaza de agresor.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,100FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri