12 migranți descoperiți într-un TIR la vama Nădlac

Cei 12 migranți turci au fost descoperiți în urma controlului efectuat de polițiștii de frontieră de la Nădlac II, pe sensul de ieșire din țară, miercuri 15 ianuarie.

Un camion, înmatriculat în Turcia, era condus de un bărbat de 32 de ani, cetățean turc, iar conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta role din material cauciucat, pe ruta Turcia-Ungaria.

„În urma analizei de risc specifice, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunțit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse, printre bunurile transportate, doisprezece persoane”, au declarat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Polițiștii de frontieră au stabilit că cele 12 persoane sunt cetățeni din Irak și Turcia, șapte bărbați, o femeie și patru minori, adulții având vârste cuprinse între 18 și 38 de ani, iar minorii între 14 și 17 ani. De asemenea, s-a stabilit că cei 12 sunt solicitanți de azil în România și aveau intenția de a ajunge în Marea Britanie.

În acest caz, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migrați pentru șoferul automarfarului și de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetățenii descoperiți ascunși.

„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc Y.O., în vârstă de 32 ani, conducând ansamblul rutier format din cap tractor cu semiremorca, înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta role din material cauciucat pe ruta Turcia – Ungaria. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse, printre bunurile transportate, 12 persoane. Sunt cetățeni din Irak şi Turcia, şapte bărbați, o femeie şi patru minori. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, iar minorii între 14 şi 17 ani, fiind solicitanţi de azil în România şi intenţionau să ajungă în Marea Britanie. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii descoperiţi ascunşi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”.- aumai precizat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,108FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri