132 de oameni infectați cu Coronavirus în Italia. 176 de mii de români trăiesc în regiunea afectată

Ultimul bilanţ anunţat de autorităţile italiene, duminică 23 februarie,  pentru infectările cu noul coronavirus este de 132 de pacienţi infectaţi, 26 fiind internaţi la terapie intensivă, după ce, cu puţin timp în urmă, autorităţile au informat că sunt 113 cazuri confirmate.

Bilanţul persoanelor infectate cu coronavirus în Italia creşte de la oră la oră, anunţă ilmessaggero.it. 132 de pacienţi au fost depistaţi pozitiv, 26 dintre aceştia fiind internaţi la terapie intensivă.

Localităţile care sunt blocate în acest moment în carantină sunt Vo ‘Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi San Fiorano.

Deocamdată nu s-a anunţat intrarea în carantină generală a altor localităţi decât cele 11 menţionate până acum, astfel că această măsură continuă să afecteze doar în jur de 50.000 de persoane.

Autorităţile române au anunţat că orice persoană care a fost în aceste zone şi se întoarce în România, va fi introdusă în carantină timp de 14 zile, obligatoriu. Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri).

În Lombardia sunt peste 176.000 de români. Autorităţile atrag atenţia celor care nu respectă măsurile impuse că riscă amenzi şi până la trei luni de închisoare.

Vă reamintim că încă de sâmbătă seara, 22 februarie localităţile grav afectate de coronavirus au intrat în carantină, urmând ca poliţiştii şi, la nevoie, forţele armate să se asigure că nimeni nu mai ajunge pe stradă pentru a risca răspândirea coronavirusului.

Au fost închise instituţii publice, şcoli şi locurile publice, în general, şi au fost anulate o sumedenie de evenimente, inclusiv trei meciuri din campionatul naţional de fotbal, Inter – Sampdoria, Atalanta – Sassuolo şi Verona – Cagliari.

Premierul Giuseppe Conte anunţă că cei care nu vor respecta regulile impuse vor fi pedepsiţi, dar este convins că “oamenii vor înţelege că, dacă vor face un efort timp de câteva săptămâni este doar spre binele lor“.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri