200 de români trimiși în Olanda de o firmă italiană mor de foame. Nu au mai fost plătiți de 2 luni

200 de români se află într-o situație cu adevărat disperată după ce nu au mai fost plătiți din luna august, în Olanda, acolo unde lucrează ca muncitori detașați, a relatat astăzi siteul stirileprotv.ro.

Românii, care sunt majoritatea din județul Tulcea, nu au mai fost plătiți deoarece autoritățile olandeze au descoperit că cei 200 de muncitori nu au permisul A1, un permis special care ar fi trebuit eliberat de autoritățile române, permis obligatoriu pentru muncitorii detașați în străinătate.

Situația este cu atât mai complicată cu cât compania care i-a angajat pe români este din Sicilia și nu a reușit să obțină acest permis încă. Românii s-au revoltat și acum au blocat intrarea în fabrica din orașul Sluiskil, acolo unde au fost detașați pentru a construi o instalație de producere a îngășămintelor agricole.

Românii protestează sub supravegherea poliției locale și așteaptă ca angajatorul italian să rezolve situația din cauza căreia nu au mai fost plătiți de două luni.

Presa olandeză a relatat ieri că în fabrica lucrează aproximativ 600 de muncitori dar se pare că doar românii se confruntă cu problema salariilor neplătite. De asemenea jurnaliștii olandezi suspectează că firma italiană care i-a angajat pe români și apoi i-a detașat în Olanda, ar fi în stare de faliment.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri