30.000 de Euro. Atât i-a dat o italiancă unui român ca să scape de deochi. Acum procurorii se ocupă de caz

Un român în vârstă de 32 de ani, rezident la Sassari, în Sardinia, cu numeroase antecedente penale, a convins o localnică de faptul că e deocheată și i-a luat o sumă importantă de bani ca să o scape de blestem, scrie La Nuova Sardegna.

Vali Darius Rostaș s-a prezentat în fața judecătorilor miercurea trecută.Rostaș a convins-o pe femeie că are nevoie de un descântec și o costă 30.000 de euro, bani care ar fi trebuit, după cum credea victima, să ajungă la o ghicitoare. Era singura metodă prin care femeia putea să scape de influențele malefice ale deochiului, i-a spus românul.

Avocatul Luca Diaz, a subliniat la proces modul în care bărbatul a profitat de un moment de slăbiciune al clientei sale

Românul o întâlnise pe femeie la începutul anului, la camera de gardă a unui spital din Sassari, unde aceasta venise cu mama ei, care făcuse un preinfarct.

A intrat în vorbă cu ea, bărbatul părea de încredere și femeia i-a povestit despre problemele ei „existențiale”: un fost soț care nu plătea pensie alimentară, un tată grav bolnav, convingerea că e dominată de un destin care nu-i rezervă nimic bun. Atunci românul i-a spus că poate fi și mai rău, că e blestemată și deochiul nu poate fi alungat decât printr-un descântec.

El i-a spus că știe o femeie care poate să o scape de necazuri, dar că procedura e cam scumpă. Rostaș a primit de cinci ori bani de la femeie, 30.000 de euro în total, apoi i-a spus că nu se poate face nimic, nu poate să fie descântată.

Abia atunci italianca a înțeles că e victima unei escrocherii și a mers la Poliție unde a povestit ce i s-a întâmplat. Arestat, românul a recunoscut că a primit banii, dar a susținut că femeia s-a oferit să-l ajute de bunăvoie, știind că n-are un loc de muncă și venituri.

În cadrul ședinței de miercuri, completul prezidat de judecătorul Mauro Pusceddu a dispus întoarcerea dosarului la procuror, pentru a schimba încadrarea, din extorcare în înșelăciune agravată.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri