33 de ani de închisoare pentru doi români în Marea Britanie. Cei doi s-au crezut în Vestul Sălbatic

Cei doi români care aruncau în aer bancomate în Londra și în Kent, sud-estul Angliei, folosind explozibil militar au fost condamnați, în total, la 33 de ani de închisoare, a transmis publicația britanică bucksfreepress.co.uk, marti 1 octombrie.

Gică-Fanică Radu, de 31 de ani, și Victor Coșeru, în vârstă de 28 de ani, au spart cinci bancomate în centrul Londrei, Kent, și Buckinghamshire, în ianuarie și februarie acest an. Polițiștii au apelat la experți în explozibili pentru a cerceta atacurile.

Poliția a pus la dispoziția presei înregistrările de pe camerele de supraveghere în care se pot observa exploziile devastatoare provocate de cei doi români.

Potrivit poliției, cei doi au plecat cu mâinile goale după spargerea din 18 ianuarie, de la un magazin Tesco din High Wycombe.

Au urmat alte trei explozii în West Drayton, nord-vestul Londrei, plus Gerrards Cross și Beaconsfield, de unde, din nou, răufăcătorii nu au reușit să ia nimic.

Pe 30 ianuarie, în jurul orei 4 dimineața, cei doi au atacat un bancomat Barclays. Folosind aceeași metodă, ei au introdus un dispozitiv exploziv, provocând pagube semnificative clădirii și autoturismelor parcate, dar nici atunci nu au reușit să scoată caseta cu bani.

Pe 2 februarie, la ora 4.20 dimineața, au încercat să fure de la o sucursală Nationwide din The Broadway, Beaconsfield.

A cincea și ultima lor încercare a avut succes. Au furat caseta cu numerar, conținând peste 35.000 de lire sterline. În aceeași zi, cei doi și-au făcut o rezervarea pentru un feribot din Dover, pentru a părăsi țara, iar poliția i-a arestat la graniță.

Radu și Coșeru au fost găsiți vinovați de conspirație pentru comiterea de furt și provocarea unor explozii cu intenție și au primit 18, respectiv 15 ani de detenție. „A existat un nivel ridicat de planificare și determinare la acești bărbați, din cauză că au folosit dispozitive explozive care nu au mai fost folosite pentru acest tip de infracțiune în Regatul Unit. Totuși, în ciuda acestui fapt, au avut nevoie de cinci încercări înainte de a reuși să fure banii, iar din păcate pentru ei, ofițerii noștri i-au arestat doar câteva ore mai târziu, în timp ce încercau să fugă din țară”, a declarat un reprezentant al Poliției Britanice.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri