350 de români din Germania riscă să își piardă locul de muncă

La abatoarele din Sögel, în Saxonia Inferioară, se taie 15.000 de porci în fiecare zi. Regiunea este cea mai mare producătoare de porci din Europa. La abatoarele din Sögel, parte a grupului Tönnies, lucrează cel puțin 1.000 de angajați, dintre care o mare parte sunt români.

Zilele trecute, firmă Manzat GmbH, firmă românească cu birouri în Sögel, care a angajat circa 350 de măcelari români care munceau la abatoare, și-a anunțat falimentul. Știrea este șocantă pentru muncitorii români, care și-au adus familiie și s-au stabilit acolo,unii dintre ei  cumpărându-și și case.

Potrivit publicației Osnabrücker Zeitung, salariile muncitorilor români sunt garantate până la sfârșitul lunii iulie. Acum firma proprietară a abatoarelor, Weidemark Fleischwaren GmbH & Co. KG, a anunțat că ar putea să îi angajeze direct pe români.

Primarul din Sögel, Günter Wigbers (CDU), urmărește situația și dorește să rezolve situația românilor. El a spus că abatoarele i-ar putea angaja direct pe români.

Situația lucrătorilor din abatoare a făcut recent obiectul unei dezbateri în Bundestag. Exploatarea și abuzurile, în special din partea firmelor străine care furnizează personal în sector, au dus la aprobarea unor noi norme de protecție a personalului.

Vrei să lucrezi în Olanda vara asta sau chiar mai mult? Locuri de muncă pentru români cu plecări imediate. Salarii între 8,5 și 10,5 euro pe oră.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,097FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri