79 de șoferi români exploatați în Italia a anunțat Garda de Finanțe din Peninsulă

Garda de Finanțe din Italia a anunțat miercuri, 10 mai 2017, finalul unei anchete asupra unei societăți de transport din Torino al cărei administrator este acuzat că ar fi exploatat 79 de șoferi români, care lucrau pentru această firmă dar care figurau ca angajați a două firme românești, și pentru care plăteau salarii și contribuții mult mai mici a transmis Rotalianul. 

Conform datelor furnizate de autoritățile italiene, firma italiană și cele două firme românești erau de fapt o unică firmă care, folosind cei 79 de șoferi români, a reușit să facă o evaziune fiscală în Italia de peste 30 de milioane de euro, în ultimii doi ani.

Potrivit anchetatorilor de la Garda de Finanțe, administratorul societății de transport din Torino a fost denunțat pentru declarații false în utilizarea unor facturi referitoare la tranzacții inexistente, nedepunerea declarației fiscale și neplata TVA-ului.

În cursul anchetei desfășurate de autoritățile italiene, în colaborare cu autoritățile din România, a reieșit că printre administratorii firmelor românești se numărau atât un asociat al firmei din Torino, cât și un angajat al aceleiași firme și câteva rude de-ale sale.

Din cele de 30 de milioane de euro sustrase statului italian prin evaziune, aproximativ două milioane de euro ar fi fost suma pe care firma italiană ar fi trebuit să o plătească pentru contribuțiile și asigurările sociale ale șoferilor români în tot acest timp. Administratorul firmei din Torino riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de până la șapte ani.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,100FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri