Italia anunţă încă 345 de morţi, din cauza coronavirusului. În Spania s-au raportat 168 de decese

Autoritățile italiene raportează 3.526 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și alte 345 de decese în ultimele 24 de ore, ridicând totalul cazurilor de infectare la 31.506 și bilanțul total al deceselor la 2.503.

Numărul de decese cauzat de focarul de coronavirus în Italia a crescut în ultimele 24 de ore cu 345, până la 2.503, cu o creștere de 16%, a declarat marți, 17 martie,  Agenția pentru Protecție Civilă.

Numărul total de cazuri din Italia, țara europeană cel mai afectată de virus, a crescut la 31.506 față de 27.980 anterioare, în creștere cu 12,6%, cea mai lentă rată de creștere de când contagiunea a apărut la 21 februarie.

Dintre cei infectați inițial, 2.941 și-au revenit complet, față de 2.749 cu o zi înainte. Aproximativ 2.060 de persoane au fost în terapie intensivă, față de 1.851, câte au fost la bilanțul anterior.

După Italia, Spania are reale motive de spaimă. Numărul victimelor se apropie de 500, iar al persoanelor infectate a trecut de 11.000. În ultimele 24 de ore, în Spania au murit 168 de persoane, din cauza coronavirusului, relatează Agerpres.

Sunt aproape 150 de decese și în Franța, în total, și peste 6.600 de teste pozitive.

În aceste condiţii, în întreaga Europă sunt adoptate măsuri din ce în ce mai stricte pentru limitarea deplasărilor şi a contactelor sociale. În Franţa, oricine iese din casă, cu excepția celor care lucrează sau merg la farmacie, sau la un magazin alimentar, riscă o amendă substanțială. Liderii Uniunii Europene discută inclusiv despre închiderea completă a granițelor, pentru transportul considerat neesențial.

„Suntem în război, un război sanitar, desigur. Nu luptăm împotriva altei armate sau altei națiuni. Dar inamicul este aici, invizibil, insesizabil și în ofensivă. Iar asta necesită mobilizare generală din partea noastră”, a spus președintele francez Emmanuel Macron

Spania şi-a închis graniţele terestre de la miezul nopţii trecute. Mai este permisă trecerea doar în cazul cetăţenilor spanioli, rezidenţilor din această ţară, personalului diplomatic acreditat şi persoanelor care pot justifica motive de forţă majoră.

Germania a recurs deja la blocarea parţială a frontierelor cu ţările vecine. Poliţiştii de frontiera germani i-au întors din drum pe francezii veniţi la cumpărături peste graniţă.

În paralel Comisia Europeană plănuieşte să interzică deplasările neesențiale în interiorul spaţiului Schenghen de liberă circulaţie

În Marea Britanie, autorităţile recomandă doar călătoriile esenţiale şi evitarea puburilor, cluburilor, restaurantele sau teatrelor. De asemenea, britanicii sunt sfătuiţi să nu plece în străinătate, în următoarea lună, dacă nu este neapărat necesar.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: „Trebuie să vă rog să vă asigurați că, dacă dumneavoastră sau cineva din casa dvs. are unul dintre simptomele virusului, ar trebui să rămâneți acasă timp de 14 zile. Asta înseamnă că, dacă este posibil, nu ar trebui să ieșiți nici măcar să cumpărați mâncare sau lucruri esențiale, altele decât de ce aveţi absolută nevoie. Iar dacă ieşiţi, trebuie să păstraţi o distanță sigură faţă de ceilalți.”

Conform Sky News, această schimbare de poziţie a guvernului a fost determinată şi de un raport al experţilor, care prezice că până la 80 la sută dintre britanici ar putea fi infectaţi. Şi ar putea fi – în condiţiile celui mai rău scenariu – 250.000 de decese din cauza Covid-19.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri