Marea Britanie a anunțat marti 21 aprilie, încă 873 de decese provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore, cifra totală a morților fiind de 17.382.
Această creștere a deceselor este cea mai mare creștere de sâmbătă, 18 aprilie (888) și o cifră aproape dublă față de ieri (449). Datele NHS arată că 8 aprilie rămâne cea mai mortală zi de până acum și ziua vârfului pandemiei de coronavirus.
De asemenea, casele de îngrijire din Anglia și Țara Galilor au înregistrat decesele a cel puțin 1.644 rezidenți, până la 10 aprilie – 10% din totalul deceselor din Marea Britanie de COVID-19.
„Acest lucru demonstrează efectul teribil pe care coronavirusul îl are asupra persoanelor în vârstă și a persoanelor cu dizabilități din casele de îngrijire”, a spus Liz Kendall, ministrul din umbră al asistenței sociale din partea Partidului Laburist.
„Guvernul trebuie să publice zilnic cifrele deceselor cauzate de COVID-19 în afara spitalelor, inclusiv în casele de îngrijire, astfel încât să știm adevărata amploare a problemei”, a continuat ea.
Pacienții decedați în ultimele 24 de ore aveau între 22 și 103 ani, iar 24 dintre aceștia nu aveau probleme de sănătate.
Specialiștii din Marea Britanie vor să dreseze câini pentru a depista cazurile de infectare cu noul coronavirus. Patrupedele dotate cu un simt al mirosului extrem de fin ar putea fi o soluție pentru țările care se confruntă cu lipsa kiturilor de testare, potrivit sciencealert.com.
Aproximativ 750 de persoane ar putea fi testate în interval de o oră cu ajutorul câinilor special antrenați în acest sens, potrivit asociației nonprofit Medical Detection Dogs din Marea Britanie.
Organizația s-a asociat cu Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra și Universitatea Durham, pentru realizarea acestui proiect.
La sfârșitul lunii martie, instituția medicală londoneză a oferit detalii despre proiectul experimental, prin care se încearcă să se stabilească dacă aceste patrupede pot fi folosite pentru detectarea cazurilor de COVID-19.