Doi agenți de la Poliția de Frontieră Oradea au fost aduși la audieri chiar de la frontier, a transmis marți 28 aprilie, Evenimentul Zilei. Direcția Generală Anticorupție îi acuză pe cei doi agenți de poliție că luau șpăgi consistente de la persoanele care se întorceau în România, și trebuiau să intre în carantină.
Surse judiciare au precizat, pentru EvZ, că cei doi lucrau contra unor onorari importante, cuprinse între 500 și 1000 de euro. Planul pus la cale de cei doi polițiști era ca cei care se întorceau acasă să fie declarați în acte, drept șoferi de tir, caz în care cei în cauză nu trebuiau să intre în carantină. Există informații care atestă faptul că cei doi polițiști au adunat aproximativ 100.000 de euro de la începutul stării de urgență.
Cei de la Direcția Generală Anticorupție susțin că în momentul în care cei doi subofițeri erau de serviciu, era mare înghesuială la ghereta lor, în sensul că acolo se plăteau șpăgile și locul unde se falsificau actele. Așa se face că foarte multe persoane care trebuiau plasate în carantină obligatorie, și care ar fi putut să fie infectate cu noul coronavirus, au fost lăsate să plece la domiciliile lor unde au intrat în izolarea de trei zile, impusă șoferilor de tir.
Cei doi agenţi de Poliţie de frontieră ridicaţi, marţi, chiar din ghereta de control din Vama Borş de ofiţerii Serviciul Judeţean Bihor al Direcţiei Generale Anticorupţie au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru mai multe infracţiuni de corupţie, zădărnicirea combaterii bolilor şi fals informatic, măsura fiind dispusă de către procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care coordonează ancheta în caz, transmite E-Bihoreanul.
În timpul interogatoriilor desfăşurate la sediul Poliţiei Bihor, cei doi subofiţeri, au negat toate acuzaţiile, relatează publicația BIHOREANUL. În cazul unuia, acestea sunt de luare de mită, zădărnicirea combaterii bolilor şi fals informatic, în timp ce, celui de-al doilea politist, procurorii îi impută abuz în serviciu, zădărnicirea combaterii bolilor şi fals informatic.
“Din punctul de vedere al apărării, întreaga construcţie juridică a acuzării are la bază alegaţiile a patru persoane care au trecut prin Punctul de frontieră Borş şi au fost controlate de clientul meu, iar ulterior au fost găsiţi că nu respectă măsurile de izolare la domiciliu”, a declarat BIHOREANULUI Bogdan Meşter, avocatul agentului Matei Munteanu.