Teamă la granița Germaniei: primul caz de infectare cu varianta sud-africană

Primul caz de infectare cu noua variantă africană COVID-19 a fost identificat în Belgia, la o femeie adultă, tânără, nevaccinată care a dezvoltat simptome ușoare, asemănătoare gripei, la 11 zile după ce a călătorit în Egipt prin Turcia.

Pacienta nu a raportat nicio legătură cu Africa de Sud sau cu alte țări din africane. Niciunul dintre membrii familiei ei nu a dezvoltat simptome. Potrivit The Guardian, pacienta avea o încărcătură virală mare la momentul diagnosticării de către cercetătorii de la universități, KU Leuven și UZ Leuven.

BioNTech face primele studii pe noua tulpină COVID

BioNTech, compania germană care a dezvoltat primul vaccin împotriva COVID-19, a declarat că studiază îndeaproape noua variantă africană B.1.1.529 și va avea date concludente din testele de laborator în cel mult două săptămâni.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru cotidianul german Bild că va fi apoi în măsură să se cunoască dacă vaccinul trebuie sau nu ajustat pentru a combate noua variantă.

OMS cere impunerea restricțiilor de călătorie din cauza variantei africane

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) solicită impunerea grabnică a restricțiilor de călătorie legate de noua variantă B.1.1.529, avertizând că ar trebui adoptată o „abordare științifică bazată pe riscuri”.

O reuniune cu ușile închise a experților de la Geneva, convocată de OMS, a început vineri la prânz, pentru a evalua B.1.1.529 și pentru a o desemna fie ca o variantă de interes, fie ca o variantă de îngrijorare, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier.

O nouă variantă de coronavirus detectată în Africa de Sud a pus pe jar autoritățile din UE și Regatul Unit și a determinat înăsprirea controalelor la frontieră, în timp ce oamenii de știință caută să afle dacă mutația este rezistentă la vaccin.

„În acest moment, punerea în aplicare a măsurilor de călătorie se impune”, a declarat Lindmeier într-un briefing ONU la Geneva. „OMS recomandă țărilor să continue să aplice o abordare științifică și bazată pe riscuri atunci când implementează măsuri de călătorie.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri