Două românce, acuzate în Italia că au furat 120.000 de euro de la un italian cu care una dintre ele era căsătorită. Conform legii italiene, ele nu au comis o infracțiune

O româncă de 31 de ani, acuzată că a furat 120.000 de euro de la tatăl său vitreg, un cetățean italian, a fost exonerată de către Tribunalul din Ancona, situat în regiunea Marche.

Inițial, femeia fusese acuzată împreună cu mama ei, soția bărbatului italian, însă cazul acesteia a fost închis rapid. Legea italiană nu consideră că o soție poate fi acuzată de furt împotriva soțului său, după cum relatează Ancona Today. Judecătorul Matteo Di Battista a dispus neînceperea urmăririi penale, invocând articolul 649 din Codul Penal italian, care exclude infracțiunile între rude afine în linie directă, inclusiv cele dintre un copil vitreg și părintele său vitreg.

Incidentul s-a produs pe 19 iulie 2020, însă acuzațiile au fost formulate câteva luni mai târziu, în septembrie. Conform datelor prezentate în instanță, un mecanic de 70 de ani, din localitatea Chiaravalle, a constatat că toți banii săi, pe care îi păstra într-o servietă în casă, au dispărut. În ziua respectivă, bărbatul își însoțise soția la aeroport, deoarece ea urma să călătorească în România pentru a participa la un botez. În timpul absenței sale, fiica sa vitregă, care rămăsese singură acasă, ar fi sustras banii și două coliere din aur.

Bărbatul și-a dat seama de furt după ce fiica sa biologică a primit un apel de la un bărbat necunoscut, care susținea că avea o relație extraconjugală cu mama vitregă. Acesta i-a trimis poze în care femeia apărea purtând unul dintre colierele furate. Ulterior, mecanicul a verificat servieta și a descoperit că suma de 120.000 de euro dispăruse.

Inițial, atât fiica vitregă, cât și mama acesteia, au fost acuzate de furt calificat. Însă mama a fost exonerată datorită relației de căsătorie cu bărbatul, iar ulterior și fiica vitregă a fost absolvită, în baza legislației italiene care prevede că rudele afine în linie directă nu pot fi trase la răspundere penală pentru astfel de infracțiuni.

Femeia, reprezentată de avocatul Emanuele Massei, a negat în mod constant acuzațiile. Ancheta a relevat că și fiica biologică a bărbatului avusese acces la servietă, cu permisiunea tatălui de a lua bani împrumut, însă când a deschis servieta, aceasta era deja goală.

În final, procesul s-a încheiat fără condamnare, în conformitate cu legislația italiană.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri