Florin, mort la muncă în Italia la trei săptămâni după sosire. Bunica tânărului: „A dat o supărare mare și jale pe noi”

Florin Vasile Șimon, un tânăr de 25 de ani originar din Vișeul de Sus, județul Maramureș, a murit într-un tragic accident de muncă în Italia, unde plecase în căutarea unui trai mai bun.

Tânărul nostru conațional, care lucra ca tăietor de lemne într-o pădure din localitatea Ziano di Fiemme din provincia Trento (regiunea Trentino-Alto Adige), a fost lovit mortal de un trunchi de copac tăiat din greșeală de un coleg.

Accidentul s-a produs în jurul orei 08:30 din dimineața zilei de 19 septembrie 2024, când serviciul unic de urgență italian a trimis un elicopter și o echipă medicală în zonă, alături de carabinieri și pompieri.

Deși medicii au încercat să-l resusciteze, viața lui Florin nu a mai putut fi salvată.

Vestea morții sale a șocat atât comunitatea românească din Italia, cât și pe cea din Vișeul de Sus.

Paolo Capone, Secretarul General al Uniunii Generale a Lucrătorilor din Italia, a declarat: „Suntem șocați și revoltați de această tragedie. Un tânăr tăietor de lemne și-a pierdut viața în timp ce își făcea datoria în pădure.

Trebuie să investim mai mult în siguranța la locul de muncă și să promovăm o cultură a siguranței.”

În România, bunica lui Florin este îngenuncheată de durere și a declarat, citată de România TV:

„A plecat de trei săptămâni, a tăiat lemnul și a zis că după ce l-a tăiat, s-a rupt de acolo și i-a picat în cap.

A dat o supărare mare și jale pe noi. Sunt patru ani de când s-a dus și maică-sa și au rămas zece copii.”Comunitatea locală a reacționat cu tristețe și compasiune, descriindu-l pe Florin drept un „copil foarte muncitor” și deplângând soarta tinerilor care pleacă la muncă în străinătate pentru un viitor mai bun.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri