A venit toamna și începe sezonul în care orice român gospodar își pregătește cămara pentru iarnă. Prin urmare vă prezentăm câteva din cele mai bune rețete de pus murături sau de preparat conserve din legume pentru iarnă. Prima rețetă…delicioasa zacuscă cu ciuperci. Vă urăm spor la preparare:)
Ingrediente Zacusca de ciuperci
1,5 kg ciuperci, 10 ardei gogosar, 10 ardei grasi , 8 cepe, 400 ml ulei, 1 kg rosii , sare si piper dupa gust.
Mod de preparare Zacusca de ciuperci
- Ciupercile spalate le punem la fiert pentru 10 min.
- Se scurg de apa si se calesc pentru 10 min in ulei. Se scot intr-o sita sa se scurga de ulei apoi se trec prin masina de tocat.
- Ceapa se curata , se spala si se trece prin masina de tocat. Ardeii se spala, se curata si se dau prin masina de tocat. Rosiile se spala si se trec prin masina de tocat.
- Intr-un tuci sau intr-o cratita mai inalta se pune uleiul si restul de ulei de la ciuperci. Adaugam ceapa , sare si se lasa la calit pana se inmoaie .
- Adaugam ardeiul scurs de suc, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic cca 40 min, amestecand des.
- Sucul de la ardei se amesteca cu rosiile trecute prin masina de tocat si se pun la fiert pentru 30 min.
- Peste compozitia de ceapa si ardei se adauga compozitia de rosii si suc de ardei si lasam sa mai fiarba cca 20 min.
- Dupa acest timp adaugam ciupercile , sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic cca 1-1,5 ore. Cand apare ulei la suprafata zacusca este gata.
- Se potriveste de sare , piper si se pune fierbinte in borcane sterilizate si uscate. Borcanele cu zacusca se pun la Baine Marie pentru 15 min apoi se lasa sa se racesca lent pana a doua zi.
- Se pastreaza la loc uscat si racoros.
Este o zacusca delicioasa!