Toată România se întreabă cine este franțuzoaica, Clotilde Armand, cea care a fost la un pas să învingă PSD-ul în București. Iată câteva date despre aceasta. Din Franţa, via America, Clotilde Armand, în vârstă de 43 de ani, a ajuns în urmă cu 20 de ani în România.În seara de duminică a reuşit – conform exit poll-urilor – să câştige Primăria Sectorului 1 din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul, cu 31,4% din voturi .Din păcate pentru ea, dimineata de luni i-a adus vestea că a pierdut în fata candidatului PSD, Dan Tudorache, la foarte putine voturi. Chiar dacă a pierdut ea este singurul candidat din București care s-a bătut cu adevărat cu PSD-ul pentru o primărie din București și a fost la un pas să câștige.
Iată ce spunea Clotilde în momentul în care sondajele au dat-o câștigătoare:
“Dacă am câştigat, sunt foarte onorată, dar dezamăgită că am câştigat cu o participare mică la vot. Dacă am câştigat va trebui să muncim foarte mult şi vom începe cu sectorul 1 Bucureşti şi să facem în toată ţara, dar trebuie să ne grăbim pentru că România e de salvat. Sunt foarte ambiţioasă pentru România”, a spus Armande după rezultatele exit poll-urilor.
Clotilde Armand a mai spus că priorităţile sale, în cazul în care va fi primarul sectorului 1, vor fi atragerea fondurilor europene, transparentizarea completă a sistemului, eliminarea corupţiei.
“România are un potenţial extrem de mare, este o ţară care are multe, multe atuuri, o ţară care trebuie să fie la acelaşi nivel ca vestul Europei şi clasa politică o ţine în jos”, a subliniat ea.
Candidatul USB s-a mai arătat dezamăgită că partidul său a avut o prezenţă mică la televiziunile de ştiri şi a amintit că pe parcursul întregii campanii a fost prezentă pe stradă şi a vorbit cu oamenii.
Clotilde scrie pe site-ul propriu: ”Sunt Clotilde Armand, manager, inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology si Ecole Centrale din Paris. Sunt născută în Franţa, familia mea locuieşte la Vichy în regiunea istorică Bourbonnais. La Vichy, staţiune balneară burgheză, au fost trei generaţii de doctori Armand-Giraudoux. Bunica mea paternă era verişoară primară a scriitorului Jean Giraudoux, iar bunica maternă era fiica contelui de Champs de Saint-Leger. Dar sunt şi românca prin “adopţie”, căsatorită cu matematicianul Sergiu Moroianu, cercetător la Academia Română.Am ales să trăiesc în România deoarece soţul meu este român. Ne-am cunoscut pe când aveam 22 de ani, în timpul studiilor în SUA la MIT. Acolo studenţii europeni se strângeau în Clubul European, chiar dacă exista o demarcaţie naturală pe linia est-vest pe care la început nu o înţelegeam. La MIT sunt mulţi asiatici, americani, indieni, fiecare cu specificul lor. În faţa altor culturi complet diferite, noi europenii ne simţeam mult mai solidari între noi decât aici în Europa, unde contează foarte mult chiar şi din ce regiune eşti.În 1999 ne-am stabilit prima dată în România, am mai plecat apoi câţiva ani în Germania şi Franţa, dar am simţit mereu că locul meu este aici. Până la urmă, eu şi familia mea am hotărât să ne stabilim definitiv la Bucureşti, mai ales că trei dintre copiii noştri s-au născut în România. . De când am făcut această alegere am cerut cetăţenia română, pe care am obţinut-o în 2015. Astăzi nu-mi imaginez viaţa mea în altă parte decât în România. De fapt, sunt apropiată sufleteşte de români. De ce? Am să revin asupra acestui lucru.”