Adolescent român de 16 ani ucis în bătaie din cauza unei fete. I-a rupt gâtul și l-a aruncat într-un șant

Un tânăr de 16 ani din localitatea Ploscuţeni, judeţul Vrancea, a fost omorât în bătaie de un consătean în vârstă de 19 ani. Cadavrul a fost abandonat într-un şanţ din centrul comunei şi a fost descoperit abia a doua zi a relatat Adevărul. 

Gabriel Mare avea doar 16 ani şi era îndrăgostit de o fată din sat, Adriana, de 14 ani. Iubirea avea să-i aducă însă moartea. Sentimentele lui i-au atras gelozia lui Alexandru Radu, un consătean de 19 ani. Vineri seara, 1 septembrie, când Gabriel Radu se întorcea acasă de la iubită, a fost aşteptat la cotitută de o gaşcă de patru indivizi, conduşi de Alexandru Radu, care l-au luat la bătaie.

Cu gâtul rupt, tânărul de 16 ani a fost abandonat într-un şanţ, pe marginea drumului din mijlocul comunei şi a fost descoperit mort abia în dimineaţa zilei de sâmbătă, 2 septembrie. Raportul medicilor legişti arată că băiatul a murit după ce agresorul, care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, i-a rupt gâtul. Oamenii sunt revoltaţi de cele întâmplate.

“Până şi preotul, la predică, a vorbit astăzi la biserică despre cazul acesta. Nu s-a mai întâmplat la noi ca un tânăr să fie omorât. Toţi fraţii, şi Gabriel, erau nişte băieţi muncitori, ascultători, păcat de ce s-a întâmplat. Mă respectau foarte mult”, spune Magdalena Crâşmaru, vecina victimei.

Gabriel a dus o viaţă grea. Avea doar 2 ani când el şi cei 7 fraţi au rămas fără mamă, care a murit. Tatăl lor nu şi-a refăcut viaţa, ci s-a chinuit să-şi crească frumos cei 8 copii, aşa cum a putut. I-a învăţat să fie harnici şi respectuoşi.

Lângă sicriul în care un trup tânăr e fără viaţă, tatăl lui Gabriel nu vrea decât să afle adevărul şi ca vinovaţii să fie pedepsiţi

“În cazul unui proces trebuie să mutăm dosarul de aici, pentru că este o mafie aici, toţi sunt în legătură cu ei. Nu-i lăsăm. Să nu creadă că ei au bani şi noi suntem proşti. Opt copii am crescut singur, soţia mi-a murit acum 14 ani. Dumnezeu ştie cum i-am crescut.  Îmi trebuie un avocat bun”, spune cu lacrimi în ochi Laurenţiu Mare, tatăl băiatului ucis în bătaie.

Agresorul, Alexandru Radu, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile de la instanţă. Însă teroarea pe care a semănat-o în sat, alături de prietenii lui, se simte şi acum.
O verişoară de-a lui Gabriel a fost ameninţată peste noapte de o rudă de-a agresorului, după ce a distribuit pe o reţea de socializare o ştire în care era relatată fapta care a avut loc la Ploscuţeni. De altfel, băiatul arestat, un tânăr de 19 ani, alături de gaşca lui, a semănat teroarea în sat. Nu era pentru prima oară când se lua de Gabriel, însă niciodată nu s-a ajuns la crimă. A fost însă la un pas, anul trecut, când l-a lovit cu un topor pe cel mai bun prieten al lui Gabriel.

“Anul trecut am fost la un magazin să-mi cumpăr ceva şi era aceeaşi persoană care l-a omorât pe Gabi şi alţi prieteni. M-au prins, mi-au dat doi pumni în faţă, au adus toporul şi m-au lovit cu toporul. Gabriel a fost bătut şi anul trecut de ei, dar şi sâmbăta trecută”, spune cel mai bun prieten al victimei.

Distruse de durere, rudele se pregătesc acum de înmormântare. Ancheta poliţiei continuă însă, pentru că oamenii legii trebuie să stabilească exact ce s-a întîmplat la Ploscuţeni.

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri