Home Români de pretutindeni Afară țânțari, în țară bondari. Fițele românilor întorși din diaspora

Afară țânțari, în țară bondari. Fițele românilor întorși din diaspora

Mulți dintre conaționalii noștri, plecați la muncă în străinătate, au stârnit antipatie în rândul prietenilor și cunoștințelor pe care i-au lăsat în țară. Mai în glumă, mai în serios, mulți dintre prietenii celor plecați la muncă în străinătate spun că aceștia se întorc în țară, doar ca să se laude cu noile achiziții ci nu se întorc acasă de dorul familiei.
După spusele celor care stau pe margine, românii care lucrează în străinătate se întrec în mașini de fițe și haine de firmă, deși numai ei știu cât chin îndură la muncă în afara țării. Desigur, aceștia mai afirmă, conform diaspora.com, că majoritatea celor care se întorc din străinătate cheltuie banii ostentativ, la petreceri fără rost, doar pentru a transmite impresia de realizare pe plan financiar.
Oamenii, spun că acest comportament al românilor plecați la muncă în străinătate nu reflectă deloc situația financiară a acestora, deoarece, în cele mai multe cazuri, acest comportament de “oameni bogati”, reflectă doar o formă mascată de publicitate, care, de foarte multe ori, ascunde detalii deloc lăudabile.
Chiar unul dintre cei plecați la muncă în diaspora a declarat că nu îi va înțelege niciodată pe cei care lucrează pe rupte în străinătate, ca și sclavii, iar apoi se întorc în țară și aruncă cu banii la lăutari și petreceri, întorcându-se din nou în străinătate fără niciun ban în buzunar.
Din nefericire, comportamentul unora dintre cei plecați la muncă în tari straine lasă de dorit. Mergând pe principiul că “lauda de sine…se plătește bine”, românii întorși din diaspora, cheltuie banii în neștire, doar pentru a lăsa “telespectatorilor” impresia de belșug și realizare.
Însă, cu toții știm cât de greu este să muncești printre străini și să încerci să aduni bani, în condiții greu de imaginat.
Chiar si foarte mulți oameni care lucrează în străinătate, privesc cu stupoare anumite persoane care cheltuie într-o singură zi, tot ce au adunat în câteva luni de muncă grea pe pământurile străine. Banii sunt aruncați pe lucruri neesențiale, doar ca să vadă lumea, cu câte bagaje se întorc ei din țările străine și câtă bogăție și belșug au în case.

Exit mobile version