Al șaptelea deces din cauza Coronavirus în Italia. Aproximativ 8000 de români se află în localitățile în carantină și 200.000 în zona de risc

Al șaptelea deces de coronavirus a fost confirmat luni seară în Italia. Numărul îmbolnăvirilor, de asemenea, a crescut în ultimele ore. Cel mai recent bilanț indică peste 220 de cazuri de infecții.

Conform informațiilor obținute de ziarul italian Corriere de la Serra, cea de-a șaptea victimă este un bărbat originar din localitatea Castiglione d’Adda. Inițial, jurnaliștii italieni au spus că e vorba despre o femeie, însă ulterior au rectificat informația.

Pacientul în vârstă de 62 de ani a murit în spitalul din Como, la Secția de Terapie Intensivă, după ce a fost transferat de la un alt spital, din Lodi, din cauza stării grave. Medicii au confirmat că italianul avea coronavirus, dar spun că starea sa a fost agravată și de alte boli de care el suferea. Avea probleme cardiace, dar și renale.

Luni seară, bilanțul furnizat de autoritățile italiene indica faptul că 229 de persoane sunt infectate în această țară.

Ludovic Orban a declarat luni seară că peste 8000 de romani se afla chiar in localitatile italiene izolate, insa in regiunea de risc Lombardia dar si Veneto se regasesc in jur de 200.000 de romani. Riscurile sunt foarte mari in acest moment pentru tara noastra, conform declaratiilor lui Ludovic Orban.

Premierul a facut un apel catre toti romanii din acele zone sa nu se deplaseze catre Romania decat daca este strict necesar.

Ludovic Orban și-a exprimat părerea despre coronavirus înainte de ședința plenului reunit pentru acordarea votului de învestitură a noului Executiv. Premierul desemnat a precizat, luni, că nu sunt cazuri de coronavirus în România. Totodată, a făcut un apel la calm, solicitând oamenilor să acorde credibilitate doar informațiilor din surse oficiale.

”Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus, niciun cetăţean român nu este infectat. Autorităţile lucrează de două luni de zile organizat. Situaţia din Italia trebuie să determine creşterea numărului de intervenţii – practic Guvernul şi toate instituţiile implicate îşi fac datoria (…) Cer cetăţenilor să ia informaţii numai din surse oficiale, să facă abstracţie de diferitele categorii de informaţii care sunt date pe surse, să urmărească toate comunicările oficiale. (…) În momentul de faţă suntem bine organizaţi, suntem extrem de mobilizaţi în a lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferință de presă, înainte de aflarea votului pentru învestirea noului Guvern.

De altfel, acesta a explicat că spitalele sunt pregătite pentru diagnosticare, iar informaţiile concrete vor fi date de Ministerul Sănătăţii.

”Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus, niciun cetăţean român nu este infectat. Autorităţile lucrează de două luni de zile organizat. Situaţia din Italia trebuie să determine creşterea numărului de intervenţii – practic Guvernul şi toate instituţiile implicate îşi fac datoria”, a spus Orban.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri