Al treilea deces din cauza Coronavirusului în Italia. Sunt 132 de cazuri confirmate

O femeie a decedat, duminică 23 februarie,  la Cremona în urma infecției cu noul coronavirus, a transmis Il Messaggero. Victima era internată la secția Oncologie și prezenta de câteva zile simptomele infecției cu acest virus care i-ar fi provocat în cele din urmă moartea.

Femeia decedată era deja slăbită din cauza unor alte patologii, dar moartea i-ar fi fost provocată de coronavirus. A fost diagnosticată zilele trecute cu acest virus:

„Avem un alt deces în Lombardia, la Cremona, o femeie care a fost internată la secția oncologie în stare foarte gravă și care avea și coronavirus”, a transmis duminică seara consilierul pe probleme de sănătate al regiunii, Giulio Gallera.

Cel puțin 132 de cazuri de contaminare sunt înregistrate până duminică 23 februarie,  în Italia, în special în nordul țării. Au fost închise școli în Lombardia, Veneto și Piemonte, iar universitățile și-au anulat cursurile timp de o săptămână în Piemonte, Friuli Venezia Giulia și în Genova. Carnavalul de la Veneția a fost de asemenea anulat.

Mai multe localități au fost declarate în carantină și pe străzi patrulează carabinieri.

Un decret de urgență emis de autoritățile italiene confirmă carantina impusă localităților unde s-au găsit cazuri de contaminare cu noul coronavirus. „Nimeni nu intră și este interzis ca cineva să părăsească localitatățile respective”, a transmis primul ministru italian, Giuseppe Conte.

Care sunt simptomele contaminării cu noul coronavirus?

Conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății din Italia, simptomele manifestate de persoanele care au contractat acest virus includ în general febră, tuse și probleme de respirație. În cazurile grave, virusul poate provoca pneumonie, sindrom respirator acut sever, insuficiență renală și chiar moartea.

Cu toate acestea, trebuie precizat că majoritatea pacienților diagnosticați cu Coronavirus care au murit până acum sufereau deja de alte boli și sistemul lor imunitar era afectat de alte probleme de sănătate sau pur și simplu aveau o vârstă înaintată. De exemplu, Adriano Trevisan, în vârstă de 78 de ani din Monselice, provincia Padova, este prima persoană din Italia contaminată cu noul coronavirus care a decedat în cursul zilei de vineri, 21 februarie 2020, dar conform TGCOM 24, acesta era internat deja în spital de circa 10 zile din cauza unor patologii precedente. Cei doi cetățeni japonezi care au murit pe nava de croazieră Diamond Princess (pe care se aflau și șase cetățeni români) aveau de asemenea vârste înaintate: bărbatul avea 87 de ani și femeia avea 84 de ani, scrie BBC.

Cât este de periculos așadar acest virus?

Tot Ministerul Sănătății din Italia vine cu precizări referitoare la pericolul pe care îl poate reprezenta contaminarea cu virusul 2019-nCoV și scrie următoarele:

„La fel ca și alte boli respiratorii, contaminarea cu noul coronavirus poate provoca simptome ușoare, precum răceală, dureri în gât, tuse și febră sau simptome mai severe, cum ar fi pneumonia și probleme de respirație. Rar poate fi fatal. Persoanele cele mai sensibile la simptomele severe sunt persoanele în vârstă și cele cu boli preexistente, cum ar fi cele care suferă de diabet sau boli de inimă.”

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri