Amendă record primită de doi şoferi români de TIR pe o autostradă din Danemarca

Citeste mai mult: adev.ro/qmck78

Doi şoferi români de TIR, care circulau pe o autostradă din Danemarca, au fost amendaţi cu suma de 255.000 de coroane daneze, anunţă site-ul soferidinromania.ro. Amendă a fost plătită în ziua următoare acordării ei, a confirmat poliţia daneză citată de Adevarul.

Camionul românesc a fost supus controlului săptămâna trecută şi a fost găsit cu nereguli. Şoferiţa româncă de 22 de ani şi colegul său de echipaj, un român în vârstă de 32 de ani, nu achitaseră taxa de drum şi au încălcat în mai multe rânduri regulile în privinţa numărului maxim de ore de condus şi de obligativitatea pentru odihnă.

Practic, ambii şoferi au condus de mai multe ori fără cardul de şofer. Pe lângă amenzi, cei doi s-au ales şi cu o interdicţie a conducerii TIR-ului timp de 6 luni pe teritoriul Danemarcei.

„Amendă cumulată de 34 000 de euro arată că autorităţile iau în serios aceste probleme. Nu vom permite că siguranţă drumurilor daneze să fie compromisă de şoferi şi de companii de transport care încalcă regulile. Aceste campioane prezintă un risc ridicat dacă şoferul nu repsectă timpul de odihnă, motiv pentru care continuăm să ne menţinem aplicarea strictă a sancţiunilor”, a spus Henrik Fobian, reprezentant al poliţiei, citat de tv2east.dk.

Cei doi şoferi români au mai avut probleme din aceleaşi motive şi în urmă cu numai câteva luni, într-o altă ţară europeană. Atunci au avut de plătit  7.000 de euro.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri