Ani grei de închisoare pentru13 șoferi români de camion și patronul lor, în Franța

Patronul unei firme și 13 șoferi români de camion au fost condamnați în Franța, vinerea trecută, pentru că ar fi furat aproape 700 de roți de camion. Potrivit instanței din Rennes, care i-a condamnat la închisoare de la 2 la 5 ani, aceștia ar fi produs un prejudiciu de 670.000 de euro.

Silviu Pietroșanu, în vârstă de 42 de ani, proprietarul companiei române Evitrans, a recunoscut joi că știa foarte bine că șoferii lui au furat roți de camioane și alte echipamente din remorci. El a fost condamnat la 5 ani de închisoare, scrie ouest-france.fr

Pe lângă acesta, cei 13 șoferi români, care sunt acuzați de furturi comise între 2013 și 2015 au fost condamnați între la pedepse între 24 de luni și 42 de luni de închisoare, în unele cazuri cu suspendate, în funcție de implicarea lor în furturi. De asemena ei au primit interdicție pe teritoriul francez timp de trei ani.

Prejudiciul estimat de anchetatorii francezi se ridică la 670.000 de euro.

Cum acționau șoferii români condamnați 

Conform Agerpres  şoferii de camion profesionişti români condamnați lucrau la data comiterii faptelor pentru societatea română Evitrans.
Ei furau roţi în timpul perioadei lor de odihnă, le transportau apoi în România împreună cu încărcătura lor, pentru a le revinde la preţuri cuprinse între 200 şi 350 de euro bucata, echivalentul salariului lor lunar.

Aceasta le permitea uneori “să-şi mărească de cinci ori veniturile prin numărul de roţi furate”, a subliniat procurorul Arnaud Marie în faţa tribunalului corecţional din Rennes.

Anchetatorii au numărat 80 de furturi de acest tip comise în perioada noiembrie 2013-noiembrie 2016, însumând un prejudiciu evaluat la 676.000 de euro.

Cei reţinuţi au identificaţi cu ajutorul telefoanelor lor mobile, care au arătat ca s-au aflat în locurile unde au fost comise furturile, de obicei spaţii de parcare a camioanelor în zone industriale.

Procurorul a cerut între trei şi patru ani de închisoare pentru aceşti şoferi, cu pedeapsa cea mai aspră – 6 ani – pentru patronul lor, Silviu Pietroşanu, 42 de ani. Acesta din urmă a încurajat furturile “prin tăcerea sa”, absenţa sancţiunilor disciplinare şi “furnizarea de mijloace necesare” realizării lor, a subliniat procurorul.

“Ştiam ce făceau majoritatea şoferilor mei. Îi lăsam să facă, pentru a-i păstra”, a explicat joi Pietroşanu, deja condamnat în 2012 în Belgia pentru fapte similare. “Nu neg furturile, însă fiecare îşi asumă partea sa de responsabilitate”, a adăugat patronul.

Angajaţii săi, născuţi la Pucioasa, la circa 100 de kilometri nord de Bucureşti, au afirmat că nu s-ar fi putut descurca financiar fără aceste furturi.

De asemenea, şoferii furau carburant din rezervoarele altor camioane, cu ajutorul pompelor.Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,097FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri