Aproape 6000 de decese în Germania din cauza Covid 19. Situația prezentată luni, 27 aprilie

Numărul infectărilor cu noul coronavirus în Germania a crescut în ultima săptămână cu 12.027 de noi cazuri, ajungând la un total de 157.770, conform ultimelor date publicate luni, 27 aprilie, de Berliner Morgenpost.

În acelaşi interval, numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Germania a ajuns la 5.976, cu 1.334 mai multe față de lunea trecută.

În schimb, numărul persoanelor care s-au vindecat a crescut cu 23.000 în ultimele șapte zile, totalul fiind în prezent de 114.500.

Germania mizează pe o revenire progresivă la normalitate, însoţită de sute de mii de teste săptămânal, în timp ce purtarea măştilor devine obligatorie în mijloacele de transport în comun şi, în unele regiuni, în magazine.

Urmărirea telefonică a contacţilor persoanelor va fi de asemenea întărită datorită unor aplicaţii pentru telefoane mobile, la fel ca în Asia.

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a cerut luni, 27 aprilie, landurilor federale să nu ridice prea brusc restricţiile pentru combaterea coronavirusului, pentru a evita extinderea epidemiei, care i-ar putea obliga ulterior să revină asupra deciziilor, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Conform sistemului politic descentralizat din Germania, landurile pot implementa sau anula măsuri de distanţare socială. Reuters observă că Berlinul contează pe aceste măsuri, iar cancelarul Angela Merkel rezistă presiunilor pentru relaxarea lor în continuare.

“Ca persoană care crede în decizii bazate pe fapte, recomand tuturor să acţioneze cu grijă pentru a nu fi obligaţi până la urmă să revină asupra măsurilor de relaxare”, a avertizat Altmaier la postul de radio Deustchlandfunk.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri