Aproximativ 40 de muncitori români lăsați pe drumuri în Germania. Neplătiți și fără loc de cazare

Funcționarii vamali au efectuat miercuri, 10 octombrie, un control la șantierul Sedelhöfe din Ulm unde în jur de 40 de muncitori, în majoritate români, s-au trezit fără loc de muncă, fără salarii și chiar și fără un loc în care să doarmă a transmis publicația germană swp.de

Lucrătorii și-au încetat activitatea luni din cauză că nu au fost plătiți de șase săptămâni, iar miercuri firma Koha din Berlin, care a subcontractat lucrările firmei Cardoso, angajatoarea muncitorilor, a anunțat că reziliază contractul cu aceasta din urmă. „Au existat întârzieri și probleme de calitate, a declarat Volker Hein, care este manager de proiect al Koha pe șantierul Sedelhöfe. Astfel, patronul firmei Cardoso, și aceasta din Berlin, și-a anunțat angajații că a fost anulat contractul, apoi a dispărut fără urmă. Nici la sediul firmei nu răspunde nimeni.

Un purtăror de cuvânt al inspectorilor vamali (Zoll) a declarat că ”se verifică dacă au fost respectate condițiile impuse de legislația germană privind salariul minim și plata asigurărilor sociale”.

Unul dintre muncitori a spus că plata era de 12 euro pe oră, mai mult decât salariul minim, dar că plățile nu au fost făcute la timp. Timp de șase săptămâni el și colegii lui nu au primit nici un ban. ”Am de primit 3.200 de euro”, a spus într-o germană stricată un român de 42 de ani.

Pe lângă faptul că nu au fost plătiți și că au rămas fără loc de muncă, muncitorii au rămas și în stradă deoarece Cardoso nu a mai plătit de două luni chiria pentru locuințele închiriate.

Potrivit managerului de proiect de la Koha, valoarea lucrărilor se ridică la circa 3,8 milioane de euro. El a adăugat că a plătit firma Cardoso la fiecare două săptămâni și că a trebuit să renunțe la aceasta din cauza lucrărilor prost executate și a întârzierilor.
Koha le va plăti tuturor muncitorilor o parte din salarii din propriul buzunar. Astfel, românii se vor putea întoarce acasă. Fără un loc de muncă și fără a fi plătiți integral pentru munca prestată, mai scrie swp.de.

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri