Asistentă româncă moartă după ce a fost declarată vindecată de COVID 19

O asistentă medicală din Botoșani a murit la câteva zile după ce a fost declarată vindecată de coronavirus. Femeia a fost transferată de la spitalul județean la cel din Dorohoi, deși avea pneumonie, doar pentru că testele Covid-19 i-au ieșit negative.

Caz dramatic la Botoșani, unde o asistentă șefă din Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” a murit în noaptea de duminică spre luni, la doar câteva zile după ce a fost declarată vindecată de coronavirus.

Femeia în vârstă de 58 de ani era internată la Spitalul Dorohoi, unde a fost transferată de la spitalul județean deși avea pneumonie, doar pentru că trei teste la rând pentru diagnosticarea Covid-19 au ieșit negative, fiind declarată astfel vindecată, după cum scrie Monitorul de Botoșani.

”Este încă un tribut pe care personalul medical îl plăteşte în bătălia cu virusul ucigaş. Dumneaei a lucrat ca asistentă medicală pe Laboratorul de explorări funcţionari, iar din anul 2008 ca asistentă şefă în cadrul aceluiaşi laborator al Spitalului Judeţean”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Ioan Asaftei, potrivit Agerpres.

Asistenta a fost diagnosticată cu coronavirus luna trecută, pe 7 aprilie fiind internată la reanimare, din cauza stării foarte grave în care se afla.

Femeia a fost intubată și ventilată mecanic, iar în urma tratamentului specific pentru Covid-19 cadrele medicale de la Spitalul Județean Botoșani au obținut trei teste negative consecutive la finele lunii trecute, mai scrie publicația botoșăneană.

Asistenta s-a ales însă cu o pneumonie specifică pacienților care sunt intubați, însă pentru că a fost vindecată de Covid-19 a fost transferată la Spitalul Dorohoi pentru continuarea tratamentului pentru afecțiunile secundare.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri