Austria, când trebuie făcută declarația de venit, aflați pentru cine este obligatorie?

În timp ce întreprinzătorii trebuie să își declare veniturile în cadrul unei declarații fiscale în multe cazuri, cum ar fi atunci când primesc venituri din afaceri și sunt obligați să țină o contabilitate, angajații care fac obiectul deducerilor de impozit pe salarii pot fi, de asemenea, obligați să depună o declarație fiscală, conform newsroom.sparkasse.at

De regulă, impozitul angajaților este deja plătit prin deducerea impozitului pe salariu. Evaluarea ulterioară este fie voluntară (evaluarea cererii), fie obligatorie (evaluarea obligatorie). Evaluarea voluntară poate fi solicitată până la sfârșitul celui de-al cincilea an de la sfârșitul anului calendaristic (pentru 2021, prin urmare, până în 2026, în 2022 pentru ultima dată pentru 2017).

Austria, declarația de venit este obligatorie dacă:

  • venitul anual este mai mare de 12.000,00 euro și
  • a fost obținut un venit suplimentar de peste 730,00 euro, sau
  • au fost încasate două sau mai multe salarii și/sau pensii în același timp, care nu au fost impozitate în comun în cadrul deducerii impozitului pe salarii, sau
  • un aviz de scutire a fost luat în considerare la calcularea salariilor sau
  • au fost primite anumite plăți (de exemplu, alocație de reabilitare, fond de remunerare a insolvenței, …) sau
  • au fost furnizate informații incorecte (de exemplu, informații incorecte privind Bonusul pentru familie Plus) sau
  • deducerile au fost solicitate în mod eronat
  • NOU: O indemnizație de birou la domiciliu de la mai mulți angajatori a fost lăsată neimpozabilă într-o sumă care nu era datorată în totalitate.
  • În plus, trebuie depusă o declarație de impozit pe venit în cazul în care venitul de capital sau venitul din vânzarea de proprietăți private a fost obținut fără plata impozitelor speciale corespunzătoare (KESt sau ImmoESt).
  • În cazul în care nu există o reprezentare fiscală, termenul general pentru depunerea declarației pe suport de hârtie este 30 aprilie a anului următor sau 30 iunie a anului următor pentru depunerea prin FinanzOnline.
  • În cazurile individuale de evaluare (venituri multiple simultane ale persoanelor care nu desfășoară activități independente, întreruperea deducerii pentru persoanele care desfășoară activități independente sau pentru familiile monoparentale luate în considerare), se aplică, de asemenea, termenul general de 30 septembrie a anului următor, indiferent dacă declarația este depusă prin intermediul formularului oficial sau pe cale electronică.

Persoanele care desfășoară o activitate în agricultură și silvicultură, ca liber profesioniști, artiști, comercianți sau care obțin venituri din închirieri și leasing, trebuie să depună o declarație de venit dacă venitul anual depășește 11.000,00 euro (de la 12.000,00 euro pentru veniturile supuse impozitului pe salarii).

Indiferent de valoarea venitului, contribuabilii care țin evidența contabilă trebuie să depună o declarație de impozit pe venit.

De asemenea, este recomandabil să se depună o declarație de impozit pe venit în cazul în care a fost înregistrată o pierdere, deoarece motivul și valoarea pierderii vor fi determinate din punct de vedere juridic în scopul reportării pierderilor.

Termenele de declarare corespund celor pentru salariați, fiind posibilă o depunere ulterioară prin intermediul unei cereri justificate sau în cazul reprezentării fiscale.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri