Home Români de pretutindeni Austria. Mama româncă, arestată după ce bebelușul ei de 10 luni a...

Austria. Mama româncă, arestată după ce bebelușul ei de 10 luni a murit, spune versiunea ei a tragediei

Un bebeluș român de numai zece luni a murit după ce ar fi fost zdruncinat de mama lui, în Graz, Austria. Autopsia a confirmat cauza morții. Cu toate acestea, mama româncă are o altă poveste despre moartea micuțului.

Teribilă dramă într-o familie de români stabiliți în Graz, Austria. În urmă cu o săptămână, o mamă româncă, în vârstă de 25 de ani, a fost arestată sub suspiciunea că și-a scuturat băiețelul de zece luni atât de violent încât acesta a suferit leziuni grave ale creierului și, în cele din urmă, a murit. Cu toate acestea, mama suspectă are altă versiune: copilul ei a suferit stop cardiac.

În urmă cu exact o săptămână, bebelușul de zece luni al româncei care se mutase de curând din România la rudele din Graz-Andritz a fost internat la Spitalul Regional Graz. Medicii au descoperit leziuni grave ale creierului de la care băiețelul a murit în cele din urmă după aproximativ 24 de ore de luptă pentru supraviețuire.

Cu toate acestea, mama româncă a dat declarații contradictorii la audierea poliției, susținând că micuțul a suferit stop cardiac. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost confirmat și de autopsie: „copilul avea un edem cerebral la scară largă, care este de obicei cauzat de tremurături”, conform raportului.

Însă, tânăra mămică româncă continuă să nege faptul că și-a scuturat copilul și chiar își menține nevinovăția: l-a hrănit pe băiețelul de zece luni, s-a îndepărtat de el și, când s-a întors, a văzut că micuțul se simte rău.

Mămica româncă ar putea suferi de o boală psihică

Potrivit autorităților, mămica româncă ar putea suferi de o boală psihică. Anterior, ea a fost în contact regulat cu biroul de asistență pentru tineret din Graz, potrivit Hansjörg Bacher, purtător de cuvânt al parchetului din Graz.

Cu toate acestea, nu au existat dovezi de abuz asupra copilului. Acum urmează a fi obținute opiniile experților, în timp ce tânăra este în arest.

Exit mobile version