Averea unui polițist român confiscată de judecători. Ce sumă nu a justificat

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dispus confiscarea averii dobândite în mod nejustificat de un poliţist din cadrul Biroului Rutier Bârlad.

Agentul Marius-Robert Dediu şi soţia acestuia, secretara la un birou notarial, au intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate încă din anul 2015, când inspectorii de control, în urma verificărilor au constatat diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 2002 – 2011.

În urma procesului derulat la Curtea de Apel Iaşi, judecătorii au constatat că aspectele sesiate de ANI se confirmă, astfel că au admis sesizarea privind confiscarea averii pe care poliţistul nu a putut să o justifice.

” Obligă persoana cercetată Dediu Marius şi soţia acestuia, Dediu Maricela, la plata către Statul Român, prin intermediul organului fiscal competent să efectueze executarea silită, a sumei de 918.954,22 lei (192.156,60 euro), reprezentând echivalentul cotei părţi din avere dobândită în mod nejustificat, în termen de 6 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri”, se menţionează în hotărârea Curţii de Apel Iaşi. Decizia instanţei nu este însă definitivă.

Potrivit informaţiilor publicate în declaraţiile de avere, în perioada supusă controlului poliţistul deţinea un apartament, o vilă şi un autoturism. El nu a putut justifica fondurile cu care şi-a construit imobilul de 180 din Bârlad.

După declanşarea procedurii privind verificarea averii, în anul 2017, poliţistul Dediu şi-a vândut apartamentul.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri