Bărbatul care a omorât în bătaie un botoșănean, condamnat la 13 ani de închisoare și 3 milioane de lei daune morale

Un tânăr din comuna Manoleasa, care a ucis în bătaie un botoşănean pe marginea unui drum naţional, a fost condamnat ieri de magistraţii Tribunalului Botoşani la 12 ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte, cu interzicerea unor drepturi, transmite Monitorul de Botosani.

Sentinţa a fost pronunţată chiar la primul termen de judecată, la începutul lui 2020, Marian Cireşi fiind obligat şi la plata unor daune faţă de urmaşii bărbatului ucis care cumulează 3 milioane de lei daune morale, 18.000 de lei daune materiale, plus 500 de lei lunar ca pensie de întreţinere. Totodată, tânărul va trebui să plătească şi cheltuielile privind spitalizarea victimei.

Hotărârea instanţei de judecată nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Agresiunea a avut loc pe 17 august 2019, când victima omorului, Vasile Damian, în vârstă de 57 de ani, din Botoşani, conducea un autoturism pe drumul naţional care străbate comuna Manoleasa şi l-ar fi acroşat cu maşina pe fratele agresorului, care mergea pe bicicletă. La scurt timp de la accident, a apărut şi Marian Cireşi, care l-a lovit pe neaşteptate cu pumnul în cap pe şoferul care coborâse de la volan pentru a vedea ce s-a întâmplat. Prăbuşit pe asfalt în urma agresiunii, botoşăneanul a fost transportat la spital, însă el nu a mai putut fi salvat nici de medici, decesul survenind câteva zile mai târziu, din cauza leziunilor suferite.

Tânărul nu este la prima ispravă penală. Pe 14 aprilie 2013, el a fost arestat după ce şi-a lovit tatăl şi şi-a siluit mama. Acuzat de viol, Marian Cireşi a fost condamnat mai târziu la şase ani şi şase luni de închisoare. A stat închis prin mai multe penitenciare şi a fost eliberat condiţionat în iulie 2018, cu cinci luni înainte de a-şi ispăşi condamnarea dictată de magistraţi.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri