Bilanț tragic în Italia. 133 de morți și 1500 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore

Numărul deceselor din cauza coronavirusului a crescut alarmant în Italia într-o singură zi, de la 233 la 366, iar bilanțul persoanelor infectate este cu aproape 1.500 mai mare – de la 5.883 la 7.375 de cazuri, relatează BBC, care citează informațiile publicate de autoritățile italiene, duminică 8 martie.

Creşterea numărului de cazuri de coronavirus vine în condiţiile în care autorităţile italiene au impus restricţii severe pentru a stopa evoluţia epidemiei. Cele mai afectate regiuni sunt, în acest moment, Lombardia cu 4189 de persoane infectate, Emilia Romagna cu 1180 de persoane și Veneto cu 670 de persoane contaminate.

Aproximativ 16 milioane de persoane din mai multe provincii au nevoie acum de un permis special pentru a putea călători în alte regiuni, ca urmare a unei hotărâri a autorităţilor, potrivit Mediafax. Totuși, înainte ca măsurile să intre în vigoare, mulți italieni au reușit să plece, cu trenul sau cu avionul, din zonele de carantină.

Vă reamintim că o nouă măsură adoptată de Guvernul din Italia, condus de Giuseppe Conte, extinde „zona roșie” în vederea limitării răspândirii epidemiei cu noul coronavirus, interzicând astfel intrarea și ieșirea din Lombardia și din alte 14 provincii. Sunt extinse zonele controlate spre Piemonte și Emilia-Romagna.

În detaliu, provinciile care au devenit „zonă roșie” și din care este interzisă intrarea și ieșirea sunt următoarele: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Veneția, Padova, Treviso, Asti, Vercelli, Novara, Verbano Cusio Ossola și Alessandria. Noile dispoziții sunt valabile de duminică, 8 martie, până pe 3 aprilie. Se acordă permise de intrare și de ieșire din zonele menționate mai sus numai în caz de urgență.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri