Botoșăneanca de 27 de ani infectată cu Covid se zbate între viață și moarte de 48 de ore

Managerul Clinicii de boli infecțioase din Iași, medicul Carmen Dorobăț, susține că tânăra de 27 de ani din Botoșani diagnosticată cu coronavirus se zbate între viață și moarte.

Dorobăț a declarat, joi seară, 26 martie, într-o emisiune la Antena 3, că pacienta din Botoșani care a fost transferată în urmă cu două zile la Iași și se află acum la reanimare reprezintă primul caz grav înregistrat de clinica ieșeană.

„Începând de trei zile au început să vină forme medii și forme grave, inclusiv la vârste tinere. Avem o pacientă de 27 de ani din Botoșani care de 47 de ore se zbate între viață și moarte la terapie intensivă, la noi în spital”, a spus managerul Clinicii de boli infecțioase.

Vă reamintim că tânăra de 27 de ani din Botoșani, confirmată cu Covid-19, a fost transferată la Iași, marți după-amiază. Cu toate că pacienta era intubată, pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean, cadrele medicale, echipate complet pentru astfel de situații, au reușit să o introducă în izoletă, împreună cu fire contectate la aparatură specială pentru asigurarea funcției de respirație.

Femeia, venită din zona de Nord a județului Botoșani, a fost confirmată cu coronavirus după aproape trei zile în care a fost purtată pe mai multe secții ale Spitalului Județean. Deși tânăra a fost consultată de doi medici infecționiști, aceștia au spus că tânăra are pneumonie bacteriană și nu virală. Aceasta a fost astfel plimbată de la Urgențe la Infecțioase, apoi pe secțiile de Diabet și medicală, ulterior ajungând, spre seară, pe secția de reanimare, unde se afla și în prezent.

Cadrele medicale se tem acum că au fost expuse, mai ales că infecționiștii au negat în două rânduri că femeia nu ar avea coronavirus, iar materialele de protecție sunt aproape inexistente pentru personalul medical.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,101FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri