BREXITUL poate fi amânat cu un an din cauza poziției premierului Theresa May

Uniunea Europeană a anunțat că ar putea amâna cu un an negocierile cu Marea Britanie din cauza poziției adoptate de premierul britanic, Theresa May, a reltatat The Independent.

Acesta ar fi timpul de care Uniunea Europeană ar avea nevoie pentru elibera un nou mandat pentru negociatorul-șef, Michael Barnier, dacă Theresa May insistă să discute despre o nouă relație comercială cu UE în același timp cu proiectul de lege pentru ieșirea din structurile europene.

Surse din cardul blocului celor 27 de națiuni UE au declarat că pot fi puse în discuție negocierile care urmează să înceapă la 19 iunie.

„Dacă nu acceptă negocierile pe etape, vom avea nevoie de încă un an pentru a elabora un nou set de linii directoare de negociere pentru Barnier”, a anunțat un diplomat UE citat de The Guardian.

La scurt timp după ce Partidul Conservator a pierdut majoritatea în urma alegerilor din 8 iunie, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a cerut Marii Britanii încheierea unui acord cu omologii europeni.

„Premierul a stabilit că procedurile de pregătire a negocierilor pentru retragerea oficială din Uniunea Europeană ar trebui să înceapă cât mai curând posibil”, a declarat Olly Robbins, consilierul UE al premierului Theresa May.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,115FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri