Ce s-a aflat despre cei 5 tineri care s-au înecat în Siret. Claudiu, de 14 ani, a murit încercând să-și salveze prietenii

Cinci copii s-au înecat, duminică, în râul Siret, pe raza localităţii Cotu Grosului, comuna Filipeşti, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, căpitanul Cătălin Istrati.

Toți cei cinci tineri înecați duminică seara în râul Siret au fost găsiți și au fost declarați morți. La căutări au participat pompieri de la ISU Bacău și ISU Neamț, informează Mediafax.  Potrivit ISU Bacău, pompierii au scos pe rând din apă cei cinci copii care s-au înecat în râul Siret. Echipajele medicale de la fața locului le-au aplicat manevre de resuscitare, însă fără succes.

Este vorba de doi tineri cu vârsta de 14 ani, doi cu vârsta de 17 ani și unul de 18 ani. Cei cinci se aflau la scăldat în râul Siret, pe raza comunei Filipești. Martorii au spus că au intrat în apă și nu au mai ieșit.

Ce s-a aflat despre cei 5 tineri care s-au înecat în Siret. Claudiu, de 14 ani, a murit încercând să-și salveze prietenii

Claudiu, în vârstă de 14 ani, a plecat de acasă duminică, după prânz cu alţi 7 prieteni. Era extrem de cald şi copilul le-a spus părinţilor că vrea să se răcorească. Tatăl său povesteşte că s-a lăsat greu înduplecat şi i-a permis să meargă la rău cu condiţia să nu intre în apă, pentru că nu ştia să înoate. Băiatul nu s-ar fi îmbăiat. A intrat în apă atunci când a văzut că prietenii lui sunt în pericol. Nu şi-a dat seama de riscuri.

Ioan Crenganiş, tatăl lui Claudiu: „El a încercat să salveze pe cineva şi tot au sărit unul pentru altul. Nu au ştiut să înoate. Mulţi nu au ştiut că acolo este o bulboană s-au dus toţi şi au murit.”

Alarma s-a dat în jurul orei 18, după ce un martor a anunţat, la 112, anunţând că cinci tineri care au intrat în râul Siret să se scalde, nu au mai ieşit la mal.

Alexandru, unul dintre supravieţuitori, spune că scenele s-a derulat foarte repede. Totul părea la început o joacă.

Alexandru Fătu: Doi dintre ei s-au dus în apă şi ceilalţi după ei. Unii ca să ajute, alţii în joacă, neconștientizând ceea ce se întâmplă.
Reporter: De pe mal ţi-ai dat seama că se întâmplă ceva acolo?
Alexandru Fătu: Pe moment nu. După aia am văzut că se duceau în jos şi s-a lăsat liniştea, m-am dus spre ei. Mai erau doar 2 dintre ei.Am reuşit să îi scot cu ajutorul unui băţ şi al unui prosop. Pe restul nu îi mai vedeam.”

Cei 5 adolescenţi care au pierit făceau parte dintr-un grup de 8 prieteni. Un bărbat s-a întâlnit cu ei când mergeau spre rău şi i-a avertizat.

„M-am întâlnit cu ei pe drum și le-am spus – “Măi întoarceți-vă înapoi, Siretul e excavat”, a povestit bărbatul.

Copiii nu l-au ascultat însă. Totul a fost bine până când, adolescenţii au fost prinşi de un curent puternic şi traşi la fund. Printre victime sunt şi doi fraţi. Unchiul lor a venit duminică seară la locul tragediei.

„Au murit amândoi copilașii, nu a mai rămas niciunul. S-au băgat în apă, n-au știut să înoate. N-am crezut că o să fie chiar așa”, a spus unchiul.

Pompierii spun că, în această perioadă, mulţi se duc pe malul râurilor, în locuri neamenajate, ca să se scalde. Multe zone sunt însă străbătute de curenţi puternici şi chiar şi cei care ştiu să înoate au fost luaţi de apă şi s-au înecat.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri