Cea mai mare amendă primită de un șofer român de TIR. Două milioane de euro și 12 ani de închisoare cu suspendare

Un șofer de TIR din România a primit o amendă colosală după ce a fost prins transportând 5,2 tone de tutun de contrabandă, în luna decembrie 2019, a transmis publicația franceză NordLittoral.

Bărbatul de 35 de ani a fost oprit la Coquelles, în nordul Franței, pentru a fi controlat, iar șoferul nu a putut prezenta documente privind originea celor cinci tone de tutun.

Aurel Andrei Neacșu a recunoscut în fața vameșilor că nu este prima dată când face astfel astfel de transporturi, livrând anterior peste 2 tone de tutun în Marea Britanie.

Anchetatorii au dezvăluit că șoferul român a fost urmărit încă de când a plecat în cursă. “Am făcut asta pentru a obține bani pentru familia mea. Urma să primesc 8.000 de euro”, a spus Neacșu. Românul a povestit că a fost abordat într-o parcare de un bărbat. L-a urmat la un depozit unde a încărcat marfa, pe teritoriul Belgiei.

Neacșu spus că regretă faptele și că a mărturisit tot, iar cazierul său este curat. Fapta sa se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare și o amendă consistentă.

Reprezentantul vamal a estimat valoarea țigărilor de contrabandă la 2,17 milioane de euro și a cerut o amendă echivalentă pentru șoferul român, în timp ce procurorii au cerut instanței o pedeapsă de 1 an de închisoare.

Instanța l-a condamnat pe Aurel Andrei Neacșu la 12 ani de închisoare cu suspendare, confiscarea bunurilor și o amendă de 2,17 milioane de euro.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri