Cel mai căutat criminal britanic prins în România. 50.000 de lire recompensa pentru prinderea sa

Cel mai căutat om de pe planetă de pe lista emisă de Interpol, a fost arestat în România. Shane O’Brien, în vârstă de 31 de ani era dat urmărire din 2015, după o crimă comisă într-un bar din Hillingdon, vestul Londrei. Josh Hanson, din Kingsbury, nord-vestul Londrei, a fost înjunghiat în gât, la barul RE, la primele ore ale zilei de 11 octombrie 2015 și a murit pe loc. Poliția Română a anunțat că O’Brien a fost capturat la Cluj-Napoca sâmbătă, 23 martie -2019.

„Polițiștii (…) au reușit prinderea unui bărbat, căutat de autoritățile din Marea Britanie, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare. Cel în cauză, un bărbat de 31 de ani din Londra, era căutat de autoritățile din Marea Britanie pentru multiple crime. În jurul orei 16,00, acesta a fost depistat de către polițiștii clujeni pe strada Regele Ferdinand din Cluj-Napoca, având asupra lui acte de identitate false”, a precizat IGPR.

Pentru prinderea infractorului, polițiștii au beneficiat de date și informații obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională. La acțiune au participat polițiști de la Serviciul Investigații Criminale și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Suspectul va fi prezentat Parchetului de pa lângă Curtea de Apel Cluj, pentru luarea măsurilor care se impun în vederea confirmării mandatului european de arestare, mai informează IGPR.

 Pe numele lui O’Brien exista și o recompensă de 50.000 de lire sterline. Poliția Metropolitană a declarat că O’Brien ar fi fugit din Regatul Unit cu un avion cu avion privat, din aeroportul Biggin Hill.  Se crede că acesta a plecat în Olanda sau în Emiratele Arabe Unite după atac, înainte de a se întoarce în Europa. A fost arestat la Praga, pentru pagube și alte infracțiuni, în luna februarie 2017, sub numele italian Enzo Mellonceli, fiind eliberat pe cauțiune.

Apariția sa a mai fost raportată în Gibraltar, Nisa și Praga, în urma unor apeluri din luna octombrie a anului 2017.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,099FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri