Cel mai mare land din Germania intră în izolare: Populația își va putea părăsi domiciliul numai în situații excepționale

Bavaria, cel mai mare land ca suprafaţă din Germania, este prima regiune din această ţară care decretează izolarea populaţiei sale din cauza epidemiei de coronavirus, au anunțat vineri, 20 martie,  AFP şi DPA, citate de Agerpres

“Vom reduce practic la zero întreaga viaţă publică”, a anunţat şeful guvernului bavarez, Markus Söder, măsura urmând să intre în vigoare de la 23:00 GMT, fiind programată să dureze două săptămâni într-o primă etapă.

Astfel, începând de sâmbătă, 21 martie, celor 13 milioane de locuitori ai Bavariei (sudul Germaniei), li se interzice să-şi părăsească domiciliul, cu excepţia cazului în care au un motiv justificat pentru acest lucru, a indicat Markus Soeder.

Printre aceste motive se regăsesc mersul la muncă şi la medic, efectuarea de cumpărături de primă necesitate sau venirea în ajutorul altor persoane, în timp ce practicarea sportului şi plimbările în aer liber vor fi permise numai dacă persoana este singură sau cu alte persoane din familia sa.

Armata germană face pregătiri pentru a asista autoritățile civile, în cazul în care aceastea ar fi depășite de un potențial număr mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Ministrul german al apărării a declarat că militarii se pregătesc pentru cel mai negativ scenariu, relatează agenția Reuters.

Numărul cazurilor confirmate a crescut în Germania cu 30%, ajungând la 11.000. Statistica a alimentat temerile conform cărora sistemul sanitar german ar urma să fie suprasolicitat, cum este cazul în Italia.

Ministrul apărării, Annegrett Kramp-Karrenbauer a declarat că sute de rezerviști medicali au fost deja contactați și că militarii ar putea proteja infrastructura critică, distribui echipamente medicale și măști, dacă va fi necesar.

Altă posibilitate de sprijin militar ar fi construirea de spitale de campanie cu paturi de terapie intensivă, precum și deschiderea propriilor centre medicale pentru pacienții civili.

Situația în România:

În România au fost confirmate, până acum, 308 infecții cu coronavirus. 31 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

ACTUALIZARE VINERI, 20 martie, ora 13.00. Grupul de Comunicare Strategică anunță că în data de 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,108FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri