Home Români de pretutindeni Christian Pestalozza: „Vaccinare obligatorie ăn Germania, decizia este inevitabilă”

Christian Pestalozza: „Vaccinare obligatorie ăn Germania, decizia este inevitabilă”

Germania ar putea introduce vaccinarea obligatorie pentru a opri cel de-al patrulea val.

Din cauza creșterii numărului de infecții de câteva zile în Germania, dezbaterea privind introducerea vaccinării obligatorii pentru întreaga populație începe să devină intensă.

Situația epidemiologică gravă

Situația epidemiologică din Germania devine din ce în ce mai dificilă pe zi ce trece. Potrivit Institutului Robert Koch, incidența săptămânală a infecțiilor confirmate cu coronavirus la 100 de mii de locuitori în Germania a ajuns la 312, o valoare de șase ori mai mare decât pragul de 50 în care este posibilă urmărirea efectivă.

Aceasta este și valoarea maximă de la începutul pandemiei, determinată în special de infecțiile în Bavaria, unde incidența medie este de 554,2 cazuri la 100 de mii de locuitori cu un vârf de 1.280,8 în districtul Rottal-Inn.

Potrivit ultimului buletin emis de RKI, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 32.048 de infecții și 265 de decese, dintre care 77 doar în regiunea bavareză.

În Bavaria virusul circulă mai repede decât în ​​altă parte și autoritățile sanitare au decis să introducă imediat reguli suplimentare mai stricte, cum ar fi obligația de a fi vaccinați sau vindecați de Covid și pentru a intra în restaurante și hoteluri, precum și de a purta mască în toate locurile închise.

Germania, dezbaterea privind obligația de vaccinare este aprinsă

Având în vedere creșterea numărului de infecții de zile întregi, începe să se aprindă dezbaterea dacă să se introducă vaccinarea obligatorie pentru întreaga populație.

Christian Pestalozza: „Vaccinare obligatorie, decizia este inevitabilă”

Potrivit constituționalistului Christian Pestalozza, aceasta este o decizie inevitabilă, având în vedere că măsurile în vigoare în prezent nu sunt suficiente pentru combaterea pandemiei.

Din acest motiv politicienii sunt „de asemenea obligați constituțional să ia măsuri mai stricte precum vaccinarea obligatorie” nu doar pentru anumite categorii profesionale, ci pentru toată lumea.

Forțele politice trebuie să se întrebe câte alte decese din cauza Covid intenționează să accepte și în ce măsură o creștere a infecțiilor va fi tolerată înainte ca vaccinarea să devină obligatorie”, a spus Pestalozza, citat de Kölnische Rundschau.

Potrivit lui Pestalozza, ar trebui introduse sancțiuni și amenzi pentru cei care – fiind apți să se vaccineze – refuză să facă acest lucru. Pestalozza a recunoscut că o lege obligatorie a vaccinării ar putea ajunge la Curtea Constituțională Federală.

Albert Rudolf Christian Graf von Pestalozza este un ilustru constituționalist german, profesor emerit la Universitatea Liberă din Berlin.

În așteptarea dezbaterii privind obligația de vaccinare a populației să se maturizeze, diverse forțe politice propun ca obligația să fie introdusă pentru unele categorii profesionale, de exemplu cadrele medicale care lucrează în spitale și case de bătrâni.

Restricții pentru toată populația

Profesorul de drept Anna Katharina Mangold de la Universitatea din Flensburg, care ea însăși a scris o plângere constituțională împotriva restricțiilor de ieșire nocturnă în temeiul frânei federale de urgență, consideră în prezent „măsuri la nivel național și de restricționare a contactelor împotriva întregii populații” ca fiind permise – „adică împotriva vaccinaților și a nevaccinaților”.

Pentru că unitățile de terapie intensivă supraaglomerate pot amenința sănătatea tuturor oamenilor. Avocatul Andrea Kießling de la Universitatea Ruhr Bochum, în schimb, consideră că trebuie diferențiate restricțiile.Hinnerk Wißmann de la Westfälische Wilhelms-Universität Münster recomandă într-o declarație curentă pentru procedura legislativă din Bundestag să se ia în considerare vaccinarea obligatorie „înainte de a se lua în considerare blocajele generale pentru școli sau universități”. El descrie acest lucru drept un „remediu mai blând”.

Exit mobile version