Cinci copii români de la o școală primară din Germania, infectați cu coronavirus. 50 de elevi în carantină

Cinci copii români de la o școală primară din Germania au fost infectați cu coronavirus. 50 de elevi și 9 cadre didactice sunt acum în carantină. Există, de asemenea, cazuri suspecte la alte două școli, iar acestea sunt conectate cu micuții români infectați, relatează publicația germana Berliner Zeitung.

La școala primară Christoph Folderich din Spandau, cinci copii din cinci clase diferite sunt infectați cu coronavirus. Administrația Senatului pentru Educație a confirmat acest lucru, luni după-amiază, la cererea presei germane. Acesta este fost cel mai mare număr de cazuri la o școală, până în prezent.

Cazurile au fost raportate în weekend. Există, de asemenea, două cazuri suspecte la alte două școli din Neukolln, care, potrivit Consiliului municipal pentru sănătate din Neukolln, sunt legate de cazurile din Spandau.

Trei dintre cei cinci copii infectați de la școala primară Christoph Folderich aparțin aceleiași familii, potrivit lui Gudrun Widders, un medic din Spandau. În ceea ce-i privește pe ceilalți doi copii, probabil că familiile au avut contact.

“Se pare că infectarea nu a avut loc în școala elementară Christoph Folderich.”, au spus Widders pentru Berliner Zeitung. În familia cu șapte membri din care fac parte cei trei copii infectați, alți doi membri au fost, de asemenea, testați pozitiv. Încă nu este clar dacă copiii au infectat adulții, sau invers.

Toți copiii infectați provin din familii românești, potrivit ofițerului medical din Spandau. În districtul lor, dar și în alte raioane din Berlin, au fost semnalate frecvent cazuri, în afara contextului școlar, în ultimele săptămâni. “În cazurile care sunt acum raportate, este deosebit de frapant faptul că familiile românești sunt afectate.”, a spus Widders.

Doi copii din clasele a patra și a șasea au fost raportați pozitiv la școala primară Christoph Folderich. Grupurile de învățare în cauză, în total 20 de copii și patru profesori, au fost trimiși în carantină până pe 12 iunie.

Cei trei frați testați pozitiv sunt două clase a treia și a doua. În aceste cazuri, trei grupuri de studiu cu un total de 29 de copii și cinci profesori au fost trimiși în carantină până pe 18 iunie.

Două cazuri suspecte de coronavirus au fost, de asemenea, raportate în Neukolln. Sunt legate de cazurile din Spandau. “Comunitatea românească din Spandau și Reinickendorf are, de asemenea, reprezentanți în Neukolln.”, a declarat un oficial.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,107FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri