Cinci români întorși din Italia, intrați în țară pe la vama Nădlac, au fost diagnosticați cu coronavirus

Sute de maşini, autocare şi TIR-uri au intrat în ultimele zile în România prin Vama Nădlac. Printre cetățenii care au intrat pe teritoriul țării noastre au fost și persoane care, după analizele de rigoare, s-a descoperit că sunt infectați cu coronavirus.

Cinci bărbați care s-au întors din Italia au fost diagnosticați astăzi cu coronavirus, iar un transportator era descoperit pozitiv la testul pentru Covid-19 încă de marți seară. Cei 5 ar fi luat virusul de la transportatorul contaminat cu Covid-19, a precizat postul de televiziune Digi24  .

Sunt 5 bărbați cu vârste de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani. Ei au venit din Italia în data de 9 martie 2020 și au intrat în contact cu un transportator diagnosticat și el cu coronavirus. Cei 5 au fost confirmați miercuri seara, 11 martie.

Cetăţenii care intră în ţară, fie ei români sau de altă naţionalitate, şi vin din așa-numitele zone „roșii” afectate de COVID-19 (coronavirus) sunt transportați obligatoriu în centrele de carantinare din județele de care aparțin. Autoritățile formează convoaie de cel mult 10 mașini, iar aceste convoaie sunt însoțite de către echipaje ale Poliției și ale Jandarmeriei către centrele de carantină.

Dacă cetățenii sunt din alte județe decât județul Arad, spre exemplu, aceștia sunt transportați în convoi până la limita următorului județ, unde convoiul este preluat de către echipaje ale Inspectoratele de Poliție din județele respective.

În România a crescut rapid numărul cazurilor de infecție cu noul tip de coronavirus, dacă ieri, marți, 10 martie, erau doar 17 cazuri, astăzi, joi 12 martie, numărul lor se ridică la 47.

Italia a anunțat miercuri, 11 martie,  noi măsuri drastice în lupta împotriva noului coronavirusuri. Pe tot teritoriul Italiei vor fi închise toate barurile, restaurantele, hotelurile, frizeriile și centrele estetice.

Rămân deschise doar farmaciile și magazinele alimentare, a anunțat premierul Giuseppe Conte.

Măsurile sunt valabile până pe 25 martie. Transportul este garantat în continuare. Efectele acestor măsuri ar trebui să se vadă abia peste 14 zile, a spus Conte.

Fabricile vor rămâne deschise, cu măsuri de siguranță, la fel și chioșcurile de ziare și tutungeriile. Își vor continua activitățile și serviciile bancare și asicurative și poștale.

Industriile rămân deschise, dar cu „măsuri de siguranță”, trebuie să garanteze inițiative pentru a evita contagiunea. Vor fi închise departamentele „dispensabile” pentru producție. Se impulsionează și modificarea turelor de muncă și a concediilor anticipate. Sunt garantate și activitățile agricole.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,104FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri