Cine este românca ucisă cu sânge rece în Londra. Suspectul de omor, cunoscut cu antecedente pentru viol, loviri şi furturi

Românca ucisă pe 3 ianuarie pe o stradă din Londra, în apropierea unei grădiniţe, este Elisabeta Lăcătuşu, o vasluiancă stabilită de mai mulţi ani în Marea Britanie. Suspectul crimei este un fost iubit al femeiei, un bărbat originar tot din Vaslui, cunoscut cu antecedente penale pentru infracţiuni cu violenţă, spun rudele femeii.

Ministerul Afacerilor Externe a emis, la solicitarea „Adevărul” un punct de vedere cu privire la crima din Londra a cărei victimă a fost vasluianca Elisabeta Lăcătuşu. Potrivit MAE, Ambasada României la Londra s-a autosesizat în acest caz.

 Moartea tragică a Elisabetei Lăcătuşu este deplânsă de rude şi apropiaţi. Mamă a trei fete, femeia era divorţată de mai mulţi ani şi se stabilise in Londra unde lucra într-un restaurant. Apropiaţii spun că Elisabeta Lăcătuşu, plecase din Vaslui pentru a scăpa de sărăcie, să-şi facă un rost şi să asigura un trai mai bun fiicelor sale, pe care şi le luase cu ea în Londra.

Apropiaţii familiei mai spun că Elisabeta Lăcătuşu a avut o relaţie cu un alt vasluian stabilit în Londra, Genu Armeanu, însă s-a despărţit de acesta, pe fondul neînţelegerilor. Bărbatul nu s-a împăcat însă cu despărţirea. Cu câteva zile înainte de crimă, acesta comentase la una dintre fotografiile postate de Elisabeta pe Facebook: ”Frumoasa mea iubită”.

Rudele femeii povestesc că, orbit de gelozie, Genu Armeanu ar fi plănuit crima după ce a aflat că femeia şi-ar fi refăcut viaţa alături de patronul restaurantului la care lucra. Miercuri seara, bărbatul ar fi aşteptat-o pe Elisabeta să iasă de la serviciu, ar fi urmărit-o şi atacat-o cu un cuţit, lovind-o de zeci de ori. Poliţiştii londonezi l-au identificat în scurt timp: joi dimineaţa acesta a fost găsit în casa unde locuia alături de alţi români. Rudele victimei mai spun că bărbatul a fost şi arestat joi dimineaţa.

În vârstă de 45 de ani, Genu Armeanu este cunoscut cu antecedente penale în România. Acesta ieşise din puşcărie în 2007, având în antecedente mai multe condamnări pentru loviri şi alte violenţe, viol şi furt.

Elisabeta Lăcătuşu a fost ucisă miercuri seara în jurul orei 19.00, pe o stradă dintr-un cartier londonez. Potrivit Dailymail.co.uk, crima a avut loc în zona Ilford, din Estul Londrei. Aceeaşi sursă mai arată că femeia a murit în apropierea unei grădiniţe şi a unui liceu, după ce a fost tăiată la gât cu un cuţit, o armă albă care ar putea fi arma crimei fiind găsită într-un coş de gunoi din apropiere.

Potrivit sursei citate, locatarii din zona în care a avut loc crima au auzit mai multe ţipete şi au alertat Poliţia. La faţa locului au ajuns şi paramedicii, care au încercat să resusciteze victima, dar nu s-a mai putut face nimic, femeia fiind declarată decedată. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au încercuit zona pentru cercetări, în jurul cadavrului fiind montat şi un cort pentru a feri zona de ochii curioşilor.

Martorii citaţi de Daily Mail susţin că femeia era tăiată la gât, fiind abandonată pe marginea drumului, într-o baltă de sânge. Potrivit aceloraşi martori, femeia este est – europeană, româncă sau poloneză. Alţi martori, citaţi de Evening Standard susţin că victima era o femeie albă, cu părul deschis la culoare şi era îmbrăcată într-o haină lungă. „Arăta ca o persoană care se întoarce acasă de la serviciu”, a declarat un martor pentru Evening Standard.

 

loading…


Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri