Home Români de pretutindeni Cine sunt cei cinci români morți în accidentul din Ungaria. Mergeau la...

Cine sunt cei cinci români morți în accidentul din Ungaria. Mergeau la muncă în Germania

Un accident teribil a avut loc la kilometrul 94 al autostrăzii M1, pe direcția Gyor, în Ungaria, marti 19 octombrie. Un microbuz cu șase români, patru femei și doi bărbați, a intrat într-un TIR, iar cinci dintre pasageri și-au pierdut viața. Vă prezentăm detalii despre cum s-a produs accidentul și despre pasagerii care și-au pierdut viața. 

Fiica uneia dintre pasagerele moarte a vorbit după tragedie susținând că românii din microbuz erau din Odorheiu Secuiesc și Sovata și se îndreptau spre Germania, la muncă.

Șase persoane călătoreau în vehicul cu șoferul care nu avea însoțitor și ar fi condus tot drumul singur.

„Îl cunoșteam pe B.B. (n.r. – șoferul) de 12 ani, iar mama mea a călătorit în Germania cu el de mai multe ori, dar și eu. Nu pot spune că a fost de încredere, deoarece și-a folosit telefonul de multe ori în timp ce conducea și chiar a stat la volan până la epuizare. Nu știu încă cauza exactă a accidentului, așteptăm răspunsul Ambasadei. Știm că patru mașini au fost implicate în accident, este posibil, de asemenea, ca TIR-ul să fi frânat brusc, iar șoferul din microbuz nu a mai avut timp să frâneze”, a precizat fiica victimei din Sovata.

Cea mai tânără victimă avea 38 de ani, iar cea mai în vârstă doar 43 de ani

Ea a adăugat că această companie nu a fost singura care transporta în mod regulat muncitori români în Germania, dar din moment ce călătoreau cu ei de 12 ani, i-au ales și de această dată. Înainte de călătorie, se pare că mai multe vehicule ale companiei erau în funcțiune, însă acest microbuz a fost reparat recent, așa că au plecat spre Germania.

După cum a spus fiica victimei, ei încă așteaptă să îi informeze ambasada României la Budapesta despre cum și când vor fi aduse acasă rămășițele victimelor. Conform informațiilor lor, va dura o zi sau două pentru a afla circumstanțele accidentului și odată finalizată ancheta vor aranja repatrierea.

Reamintim că cinci români și-au pierdut viața în acest cumplit accident, două femei și trei bărbați. Cea mai tânără victimă avea 38 de ani, iar cea mai în vârstă doar 43 de ani.

Exit mobile version