Cine sunt cele 8 femei care au murit în tragicul accident de sâmbătă. Zeci de copii au rămas orfani

Zece persoane au murit şi șapte au fost rănite în urma unui accident rutier produs sâmbătă dimineaţă, 5 octombrie, în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni. Autoritățile au declanșat Planul roșu de intervenție după ce un TIR a intrat în plin într-un microbuz plin cu pasageri. În accident au murit 8 femei, șoferul microbuzului și șoferul Tir-ului iar alte șapte personae au ajuns la spital.

Cele opt femei si soferul microbuzului, toți decedați,  erau din comuna Munteni-Buzău. Femeile lucrau la mai mai multe magazine Mega Image din Bucureşti şi făceau zilnic naveta. Localnicii spun, conform Libertatea, că 20 de copii au rămas orfani în urma tragediei. În localitatea Munteni Buzău din Ialomita este o durere fără margini. Vestea tragediei a picat ca un trasnet pe ulitele satului. Nouă locanici, soferul microbuzului şi alte opt femei, și-au pierdut viața în cel mai cumplit accident produs in acest an pe soselele din România.

Cele opt femei decedate în urma accidentului din Sfântu Gheorghe, judeţul Ialomiţa sunt Viorica Moise, 50 de ani, Aurelia Chiriţă, 31 de ani, Frusina Mirică, 44 de ani, Gabriela Botea, 41 de ani, Eugenia Drăgulin, 51 de ani, Irina Matei, 28 de ani, Alexandra Maria Badea, 22 de ani, Lucreţia Dan, 58 de ani. Pe lângă ele a murit şi şoferul microbuzului cu care călătoreau femeile. Ştefan Cosmin avea 43 de ani.

Primăria din Munteni Buzău a decretat trei zile de doliu în memoria victimelor. În semn de omagiu, cele trei magazine în care lucrau femeile au fost închise. La intrarea în comuna Munteni Buzău dar și la biserica din localitate a fost arborată o pânză neagră.

Unul dintre localnicii din Munteni Buzău a povestit pentru Adevărul că femeile mergeau zilnic pe același traseu, dar sâmbătă aceasta a fost ultima călătorie spre serviciu. Șoferul microbuzului avea 42 de ani și era și el din sat, avea un băiat de 16 ani iar soția lui este asistentă medicală acolo.

Din cele 17 victime, șapte persoane au avut norocul să scape cu viață. Soțul uneia dintre ele a povestit la Antena 3 cum a aflat de cumplitul eveniment. Tocmai își condusese soția la microbuz și se băgase în pat să se odihnească, când a sunat telefonul. ”Soția mea e bine, am vorbit cu ea. Mi-a povestit cum s-a întâmplat. A auzit o bubuietură, apoi țipete. Altceva nu mai știe nimic, doar că o doare spatele. La ora 4:27 de minute am dus-o eu cu o mașină la punctul de unde le lua microbuzul. Am dus-o la microbuz, cu bagaje, cu mâncare. M-am trezit, nu știam ce s-a petrecut, iar la cinci minute mi-a sunat telefonul. A sunat o fată din Alexeni să îmi spună că nu a ajuns microbuzul acolo. M-am îmbrăcat repede și am pornit spre Urziceni. Când am ajuns la Sfântul Gheorghe, multe mașini oprite, începuse să curgă salvările. Nu mă lăsau să intru. Când am ajuns acolo, era un maldăr de fiare unul peste altul. În decurs de 20 de minute, veniseră autoritățile. Nu au mai fost astfel de accidente”.

Vezi mai jos imagini de la locul accidentului:

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,106FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri