Home Români de pretutindeni Copilul de doi ani al unei familii de români din Italia, în...

Copilul de doi ani al unei familii de români din Italia, în stare gravă după ce a căzut într-o piscină

Un copil român în vârstă de numai 2 anișori se zbate între viață și moarte după ce, în cursul serii de luni, 30 iunie, a căzut într-o piscină instalată în grădina unei case din localitatea Calendasco, provincia Piacenza, în care locuiește o familie de români cu trei copii și care așteaptă un al patrulea copil. Paramedicii i-au aplicat manevre de resuscitare și au reușit să-l readucă la viață, dar starea sa a rămas critică.

Potrivit ziarului local Il Piacenza, totul s-a întâmplat în jurul orei 19:00 de ieri când micuțul nostru conațional se juca în curtea casei alături de alți copii. La un moment dat, copilul de 2 ani a reușit să se urce pe piscina instalată în grădina curții și a căzut în apa adâncă de circa 1,5 metri.

Micuțul a fost găsit apoi în stare de inconștiență în apa piscinei, iar un vecin care a auzit țipetele de disperare provenind din curtea familiei de români și a intervenit pentru a-i ajuta, a sunat la 118 pentru a chema o ambulanță. Personalul medical sosit la fața locului a reușit să-l resusciteze pe copil, dar starea sa era critică, așadar a solicitat imediat intervenția unui elicopter care l-a transportat pe micuțul nostru conațional la spitalul din Bergamo.


Carabinierii au deschis o anchetă pentru a descoperi cum a ajuns copilul să cadă în piscină. La locul accidentului s-a prezentat și primarul localității Calendasco, Filippo Zangrandi.

Exit mobile version