Coronavirus a ajuns în Spania. Ieri a fost confirmată infectarea unei femei de 36 de ani

O femeie din Barcelona care a mers recent în nordul Italiei a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, a anunţat marți, 25 februarie,  Ministerul spaniol al Sănătăţii citat de El Pais.

Acesta este al doilea caz înregistrat în Spania continentală, după ce anterior a fost anunţată o contaminare în Catalonia. Un alt caz a fost confirmat pe insula Tenerife – un turist italian. Și soția italianului este pozitivă la Coronavirus. În total sunt 4 cazuri în Spania.

Femeia infectată este o femeie italiană de 36 de ani, cu domiciliul în Barcelona. Femeia respectivă a călătorit în perioada 12 – 22 februarie în zona Milano și Bergamo și, după ce a simțit simptome ușoare de boală, a contactat Hospital Clínic aseară și a fost testată.

Departamentul de sănătate al Regiunii a confirmat marți primul caz de coronavirus din Catalonia. Acesta este al patrulea caz de Covid-19 confirmat în Spania după cei doi pacienți depistați în Insulele Canare și unul în Mallorca. Persoana infectată este internată la Spitalul Clínic de Barcelona, ​​un centru de referință pentru boli contagioase.

Au fost identificate 25 de persoane cu acre a fost în contact, care au fost izolate timp de 14 ziule la domiciliu.

„Avem un sistem de sănătate excelent, țara noastră s-a confruntat cu crize similare și le-am rezolva. Cetățenii trebui să se informeze pentru a fi calmi și în siguranță “, a declarat prim vicepreședintele, Carmen Calvo, și purtătorul de cuvânt al Executivului, María Jesús Montero, la conferința de presă după Consiliul de Miniștri și după ce a avut loc Comisia interministerială privind coronavirusu, pe care Pedro Sánchez a prezidat-o marți. Paisprezece ministere fac parte din această Comisie.

Noul virus a provocat deja moartea a peste 2.600 de persoane, majoritatea în China, şi s-au răspândit în alte circa 30 de ţări. Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 80.147. Cea mai mare focar din Europa se află în Italia, cu aproximativ 322 de cazuri de coronavirus și 11 morți

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri