COVID-19: Explozie a numărului de decese în Marea Britanie. 241 de morți în 24 de ore, numărul cazurilor depășește 21.000

Marea Britanie a înregistreat marti 21 octombrie încă 241 de morți din cauza Covid-19 în cea mai neagră zi din ultimele patru luni, titrează Daily Mail.

De asemenea, în ultima zi s-au înregistrat 21.331 de cazuri, iar internările în spitale au depășit cifra de 1.000, pentru prima dată din luna mai.

Decesele marchează o creștere cu 68,5% față de cele 143 confirmate marțea trecută, în timp ce numărul de cazuri reprezintă o creștere de 23,8%. Numărul celor internați în spital a crescut la 1.019, pe 15 octombrie, arată datele publicate astăzi.

Toate cifrele arată că cel de-al doilea val de coronavirus continuă să se extindă în Marea Britanie cu multe cazuri, internări în spitale și decese. Acest lucru se întâmplă de când școlile, universitățile și birourile au reînceput să fie populate, în septembrie.

Guvernul a forțat în această seară Greater Manchester să intre în faza a treia a măsurilor de carantină, după aproape o săptămână de lupte cu primarul orașului, Andy Burnham. Într-un briefing TV din această după-amiază, premierul Boris Johnson a spus că datele „arată clar de ce trebuie să acționăm”.

Pe lângă impunea regulilor dure în Manchester, miniștrii iau în considerare și reguli mai pentru Yorkshire, Nottinghamshire și nord-estul Angliei, a spus Johnson.

Profesorul Van-Tam a declarat la rândul lui că focarul s-a „extins de la o coastă la alta și acum se extinde destul în țară”, dar Boris Johnson a spus că „virusul nu se răspândește la fel de repede ca în februarie și în martie”.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,105FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri