Cultivator german de sparanghel: „Am nevoie de români, nu mă pot folosi de nemți”

Agricultura din landul german Saxonia Inferioară duce lipsă de aproape 40.000 de culegători. Germanii rămaşi fără loc de muncă din cauza epidemiei de coronavirus ar fi dispuşi să lucreze acolo, dar fermierii nici nu vor să audă. „Nu mă pot folosi de nemţi”, a punctat tranşant unul dintre ei, potrivit publicației  bzb.ro.

În Germania, la fel ca în Marea Britanie, Spania sau Italia, agricultura se bazează în bună măsură pe forţa de muncă străină, iar germanii, în mod particular, îi preferă pe români şi polonezi.

„Majoritatea germanilor nu sunt obişnuiţi să lucreze în câmp ore întregi. Se plâng repede de durerile de spate. Românii sau polonezii sunt mai puternici!”, a spus Jörg Heuer, 49 de ani, cultivator german de sparanghel, pentru Bild.

El a mai povestit că germanii nu îl pot ajuta şi pentru că vor una sau două zile libere pe săptămână, or sparanghelul trebuie cules o dată la fiecare o zi şi jumătate. Românii, în schimb, sunt dispuşi să lucreze şi duminica sau de sărbători.

Săptămâna trecută, mii de români au plecat să lucreze acolo. Proasta organizare şi lipsa măsurilor de prevenţie a COVID-19 pe aeroporturile din Cluj şi Iaşi au stârnit un scandal monstru în România.

În plină epidemie de coronavirus, cu restricţii dure şi măsuri de izolare socială, mii de români au stat înghesuiţi, aşteptând să plece la muncă în Germania.

De abia vineri, lucrurile s-au schimbat: zborurile se autorizează doar la nivel central, o singură cursă la 4 ore, iar companiile nu mai au voie să aducă oamenii în aeroport cu ore întregi înainte de plecare.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,101FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri