Cum a fost descoperită exploatarea unui tânăr român de 23 de ani în Italia. Fără apă și curent electric

Polițiștii din localitatea Santa Margherita Belice, în colaborare cu Inspectoratul de Muncă al provinciei Agrigento, au descoperit modul teribil în care proprietarul unei fabrici de brânzeturi din zonă îl explota pe a un  tânăr român de 23 de ani a relatat publicația italiană Agrigento Oggi.

Potrivit celor relatate de presa italiană, în urma controlului efectuat în fabrica de brânzeturi de autoritățile italiene, s-a descoperit că tânărul muncitor român locuia chiar  în fabrica de brânzeturi, în condiții greu de imaginat.

Patronul  fabricii, un cetățean italian din localitatea Sambuca di Sicilia, profitând de disperarea și sărăcia tânărului român, l-a cazat pe acesta într-o încăpere îngustă din interiorul fabricii unde acesta era obligat să stea  fără apă și fără curent electric, în condiții de igienă extrem de precare.

În plus, tânărul de 23 de ani muncea în interiorul fabricii fără contract de muncă, cu un orar de lucru care depășea cu mult limita prevăzută de lege, chiar și în weekend.
Proprietarul fabricii a fost sancționat pentru toate aceste încălcări în sectorul muncii și a fost denunțat pentru exploatare prin muncă.

BUN DE ȘTIUT

Unde și cum puteți denunța în Italia refuzul angajatorului de a vă încheia un contract de muncă legal. Procedurile pentru denunțarea muncii la negru sunt simple și nu au repercusiuni asupra celor care fac acest lucru.

Cea mai sigură și mai ușoară metodă este sesizarea Gărzii Financiare (Guardia di Finanza).

Plângerea nu poate fi anonimă, dar identitatea celui care o face, precum și declarațiile angajaților luate de către autorități în cadrul inspecției, vor rămâne secrete. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are acces la actele adunate în timpul anchetei, și astfel el nu poate afla cine a făcut această plângere. Acest lucru este necesar pentru a preîntâmpina eventualele presiuni din partea angajatorului asupra celui care a făcut plângerea.

Românii din Italia care au copii mici pot primii bani pentru creșă. Vezi cum se cere suma de la stat

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,096FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri