Cum au produs acești 3 români 200.000 de lire în Marea Britanie

Trei români au fost condamnați pentru fraude pe Internet și spălare de bani. Constantin Florea, 36 de ani, Ion Buruleanu, 39 de ani și Teodor Drăghici, de 32 de ani, au pledat vinovat la Harrow Crown Court, potrivit PolițieiMetropolitane.

Cei trei bărbați făceau parte dintr-un grup organizat care fura bani de la cetățeni prin plasarea de anunțuri false pe site-uri precum Autotrader, Gumtree, eBay și Air BnB.

Astfel, au creat un site fals, www.tradeelectronixx.co.uk unde ofereau spre vânzare o gamă variată de bunuri electronice, dar care nu erau niciodată livrate.

Pentru a încasa banii, cei trei au deschis 27 de conturi bancare în vara anului trecut.

Drăghici, datorită aspectului său scandinav, folosea pașapoarte daneze falsificate pentru a deschide conturi în Bradford, susțin detectivii care s-au ocupat de caz.

Rolul lui Buruleanu era acela de a retrage bani din conturi și de a comunica cu ceilalți infractori folosind o aplicație de mesagerie instant.

Florea era șeful grupului și a adoptase numele de „Provenzano”, după cel al unui  mafiot italian cunoscut.

El a înființat două companii, Denyflor Ltd și VIP Security Chauffeurs Ltd, pe care le folosea pentru spălarea banilor produși prin fraudă.

Cei trei au înșelat astfel sute de oameni paguba pe care polițiștii au reușit să o demonstreze ridicându-se la 203.000 de lire sterline.

În urma analizei contului lui Florea, polițiștii au văzut că acesta ducea o viață de lux, își cumpărase un Mercedes de 17.000 de lire sterline și un BMW de 23.000 de lire sterline.

Pe 9 iunie a.c., cei trei au fost condamnați astfel:

– Florea – trei ani și zece luni de închisoare.

– Draghici – doi ani și cinci luni de închisoare.

– Buruleanu – 15 luni de închisoare.

Vrei să lucrezi în Olanda vara asta sau chiar mai mult? Locuri de muncă pentru români cu plecări imediate. Salarii între 8,5 și 10,5 euro pe oră.Fără comisioane

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,103FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri