Cum se obține certificatul verde COVID-19. Documentul a devenit vital și în România

Certificatul verde este necesar în România doar în localităţile unde incidenţa este cuprinsă între 3 şi 6 la mie. Documentul devine vital în zilele viitoare.

Având în vedere faptul că numărul de cazuri va crește rapid tot mai mulți români vor avea nevoie să obțină acest certificat pentru a putea să se miște liber în zonele aglomerate. Obținerea lui este relativ simplă. Tot ce trebuie să facă românii pentru a avea acest certificat este să intre pe linkul pe care îl găsiți mai jos si să completeze datele personale și cele de vaccinare. Platforma va genera un certificat care va putea fi utilizat inclusiv pe telefon.

Certificatul verde care poate fi descărcat aici: https://certificat-covid.gov.ro/login

Va atesta că persoanele sunt:

– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

– au un rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore

– între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit deciziei luate de Guvern organizatorii/operatorii economici care desfăşoară activităţi potrivit Hotărârii Guvernului nr. 932/2021 (nn: ref prelungirea stării de alertă) au obligaţia de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secţiunea „Verificare reguli interne” din aplicaţia mobilă „Check DCC” pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reţine niciun fel de date sau informaţii din certificatul verificat.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
3,101FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri